Sztárok

Hosszú Katinkával nem csak a vízben érdemes vigyázni

Már a medence szélén is elkezdi a küzdelmet riválisaival.

Hosszú Katinka tapasztalata szerint a 400 vegyest sokszor már bemelegítés előtt meg lehet nyerni. Mint mondta, ha kell, már a vízbe ugrás előtt lélektani hadviselést is folytat ellenfeleivel.

„A finálék előtt együtt várakozunk a többiekkel, akik már tudják, hogy ilyenkor nem érdemes hozzám szólni. Ez is a lélektani hadviselés része, meg az is, ha épp beszélgetéssel próbálok kizökkenteni másokat. Tavaly egy fináléba nálam jobb idővel kerülő ellenfélnek például azt mondtam, hogy a verseny előtt az anyukája közös fotót kért tőlem, s elárulta, nekem drukkol. Ha ezen eltöpreng pár percig, akkor másodperceket nyerhetek a vízben. Volt, akit olyan úszására emlékeztettem, amikor kizárták, de persze, úgy tettem, mintha nem emlékeztem volna arra, hogy ez történt vele” – írja a Blikk Rádió1 Balázsék című műsorában elhangzott interjúra hivatkozva.

Fotó: Lintao Zhang/Getty Images

A háromszoros olimpiai bajnok azt is elmesélte, mennyire fáj számára egy-egy finálé hajrája, elmondása szerint az utolsó métereken üvölt a vízben a fájdalomtól.

Katinka egyébként már gőzerővel készül a tokiói olimpiára.

„Tokióra készülni teljesen más, mint négy éve. Most világranglista-vezető vagyok, tudom, hogy Rióban már megcsináltam azt, amit most is tervezek. Akkor jóval nagyobb volt a motivációm, most viszont sokkal nyugodtabb vagyok” – mondta a világklasszis úszó.

Ha pihenésre kerül a sor, akkor sem távolodik el a víztől, szabadidejében is arra törekszik, hogy vízpart közelében legyen. Katinka úgy fogalmazott: „vízben érzem magam a legjobban, időnként úgy érzem, az úszás jobban megy, mint a járás.”

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top