Szűrd ki cikkek
Szponzorált tartalom

Az orvosok sem tudják, egy has hogy nőhet meg ekkorára

Egy kínai nő hasa hatalmasra nőtt, az orvosok egyelőre tanácstalanul állnak az eset előtt. A beteg jobban járt volna, ha akkor elmegy egy laborvizsgálatra, amikor elkezdett duzzadni a hasa.

Kétségbeejtő annak a kínai nőnek az állapota, akinek egy ismeretlen betegség miatt óriásivá duzzadt a hasa. A 36 éves Huang Guoxian teste két éve kezdett el átváltozni, mára pedig csak a hasa 20 kilót nyom és egyre csak gömbölyödik.

Az édesanya hasa nem a terhesség miatt lett hatalmas. Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)

Az édesanya hasa nem a terhesség miatt lett hatalmas. Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)

A kétgyermekes édesanya most abban reménykedik, hogy a történetét olvasók segítenek rajta és összegyűjtik azt a 30 ezer jüant (1,2 millió forint), amelyből egy specialista nemcsak a diagnózist állítaná fel, hanem a kezeléseket is megkezdené.

Huang egy kínai újságnak elmondta, hogy óriási hasa miatt már képtelen aludni, sétálni vagy a gyerekeire vigyázni. Azt is elmesélte, hogy a duzzadás két éve kezdődött, de csak akkor fordult orvoshoz, amikor már komoly fájdalmai is lettek.

Kapott ugyan fájdalomcsillapítót, a gyomra azonban – rejtélyes módon – tovább nőtt, Huang pedig bejárta a környék kórházait, de sehol nem tudták megmondani, mi okozza a problémáját. Az orvosok számtalan betegséget említettek – beleértve a májcirrózist, a petefészekrákot, valamint a has és a mellkas abnormális folyadékfelhalmozódását -, de a furcsa duzzanat okára nem jöttek rá.

Egy sebész szerint jóindulatú daganata van, míg egy másik orvos megpróbálta lecsapolni a folyadékot Huang hasából, bár a műtét után a nő hasa újra felfúvódott.

Az 55 kilós családanyának nap mint nap rengeteg nehézséggel kell szembenéznie, de ez inkább még hevesebb vérmérsékletűvé tette őt. „A legkisebb rossz mozdulat is fel tud dühíteni” – mondta Huang a Guizhou Urban Daily-nek.

Bosszanthatja is, amikor rendszeresen terhesnek nézik, miközben babavárás helyett a nő arra vár, hogy tudjon egyet nyugodtan aludni, mert ez jelen pillanatban hiányzik az életéből. Ha már leragad a szeme, akkor párnáknak dőlve vagy az ágyán ülve pihen egy keveset.

Korábban én tartottam rendben a házat, pillanatok alatt megvoltam mindennel, de most a nagy hasam miatt ez nem megy” – mondja az elkeseredett nő, aki sem messzebbre gyalogolni, sem állni nem tud.

Huangnak két kicsi gyereke van, akikre a nagyszülők vigyáznak, amíg az anyjuk szinte mozdulni sem tud.

A gyűjtés mindenesetre zajlik, a kínai édesanyát a helyi kormányzat és segélyszervezetek is támogatják. (VIA)

Egy has szokatlan dolgokat is tartalmazhat:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top