nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Autista fiú köszönő levele az egészségyügyi dolgozóknak

663 kézzel írott köszönőlevelet küldött az autista tinédzser az egészségügyi dolgozóknak

Év végéig szeretne 5000 levelet szétküldeni a Glasgow-ban élő autista tini.

Egy autizmussal élő tini csaknem 700 köszönőlapot küldött az egészségügyi dolgozóknak, miután a hírekben hallotta, miként befolyásolja a koronavírus-járvány a frontvonalban dolgozók életét. A 17 éves autista tinédzser, Paddy Joyce január közepén kezdte el írni a leveleket, azóta 663 levéllel végzett.

Majdnem 700 köszönő levelet küldött az autista fiatal a frontvonalbeli dolgozóknak

Majdnem 700 köszönőlevelet küldött az autista fiatal frontvonalbeli dolgozóknak (Fotó: Unsplash)

„Láttam, milyen idegesek és szomorúak voltak a hírekben – mondta a Glasgow-ban élő fiatal. – Anyukám tanácsolta, hogy írhatnék valakinek egy levelet, ezért megkértem, találjon valakit, és mivel rengeteg volt az érdeklődő, én mindenkinek írtam.”

Anyja szerint a fiú szereti a számokat és a statisztikai adatokat. Látta a koronavírus halálozási statisztikáit, és ez nagyon felidegesítette. Ezért is döntött úgy, hogy boldoggá teszi az ápolókat és orvosokat. Mivel sokan válaszoltak a leveleire, ezzel új célja lett.

A postaköltséget és a leveleket egyébként egy cég, a KIO fedezi a fiúnak, aki abban reménykedik, hogy az év végéig 5000 levelet tud megírni.

(via)

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top