nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Kerekesszékes kutya vezet egy vak rókát - videó

Láttál már ilyet? Kerekesszékes kutya vezet egy vak rókát – videó

Elég aranyos párost kapott fel a net.
vak róka, kutya, kerekesszék

A kerekesszéket használó terrier egy vak róka vakvezető kutyája lett, miután a róka megtanulta követni kerekeinek hangját. Ana Lapaz-Mendez állatorvos vette gondozásba mindkét állatot, és így szoktak sétálni reggelente:

A felvételen látható, hogy a tanulékony róka milyen szorosan követi Jacket, a füleit és az orrát használja arra, hogy tájékozódjon, és az is nagyon aranyos, ahogy Jack türelmesen megvárja a bizonytalanul közlekedő haverját. Sőt, a kutyus figyelmezteti a többi macskát és kutyát, hogy ne zavarják Pumpkint a sétájában. Ana szerint a kutya felelősséget érez a vak barátja iránt, úgy vigyáz rá, mint egy nagyobb testvér a kishúgára, vagy a kisöccsére.

A 42 éves férfi mindkét állatot megmentette a biztos haláltól, hiszen mindkettőjüknek szükségük van a folyamatos ápolásra, erre pedig nem nagyon vállalkozott volna rajta kívül senki. Pumpkint törött lábbakkal találta meg, Jack pedig egy gerincdaganat miatt szorul állandó ápolásra és a kerekesszékre. A furcsa, de annál aranyosabb trió hamar híressé vált a környéken, a szerető kapcsolatukról készült Instagram-videók több mint 100 000 megtekintéssel járnak.

Ana a Metrónak elmondta: „Jack eleinte nagyon lassú volt, és nem ismerte a környéket, így engem követett, majd Pumpkin lett a vakvezetője. Amikor meghallja a kerekeket, abba az irányba indul el” – meséli. 

Fotó: YouTube

Még több aranyos állat:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top