nlc.hu
Szűrd ki cikkek

DNS-tesztelő sztárok

5 világsztár, aki DNS-teszttel kutatta fel a származását

Vajon milyen a családfánk? Honnan származunk? Kik voltak az őseink? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a következő sztárok.

A DNS-teszt nem csupán akkor jön jól, ha meg kell állapítani, hogy mondjuk ki az apja a babának, hanem sokkal gyakrabban használják olyan esetekben, amikor ki szeretnék deríteni, milyen ősöktől származik valaki. Lehet, hogy leszármazottai vagyunk egy híres hadvezérnek? Vagy a felmenőink megvívták a történelem fontos háborúit? Több helyen is végeznek már DNS-vizsgálatot, melynek segítségével felfedezhetjük az eredetünket, ilyen vizsgálatban derítették ki a saját őseik kilétét a következő világsztárok is.

Liv és Steven Tyler

Liv és Steve Tyler DNS

Liv és Steve Tyler (Kép: Getty Images)

Ly Tyler színésznő és rocklegenda édesapja, Steven Tyler, aki az Aerosmith frontembere, a Who Do You Think You Are? című tévésorozatban eredtek az őseik nyomába. Kiderült a vizsgálatok során, hogy afroamerikai ősöktől származnak, és az egyik felmenőjük valószínűleg az a Robert Elliot, az 1812-es brit–amerikai háború egyik dobosa volt – akkoriban fontos szerepe volt a dobosoknak a harctéri kommunikációban –, sőt, az ő apja, George Elliot is ugyanezt a feladatkört töltötte be az amerikai polgárháborúban. Lehet, hogy innen ered a művészi véna a családban, hiszen Steven Tyler is dobosként kezdte zenei karrierjét.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey DNS

Oprah Winfrey felkutatta az őseit (Kép: Getty Images)

Oprah Winfrey az egyik legsikeresebb amerikai tévés személyiség, aki szintén DNS-vizsgálatot vett igénybe egy dokumentumsorozat keretein belül, hogy megtalálja az őseit. Kiderült a vizsgálatból, hogy a műsorvezető Nyugat-Afrikából származik, arról a területről, ahol most Guinea helyezkedik el. Az őseit egészen a kpelle-népig vezették vissza, de kiderült az is, hogy Oprah nyolc százalékban indián, három százalékban pedig kelet-ázsiai származású. A DNS-teszt eredménye után így nyilatkozott Oprah: „Amikor megtudtam az eredményeket, felszabadító érzés volt, hogy az egész családfámat megismerhetem.” A műsorvezető szerint meghatározó élmény, amikor megismerjük a gyökereinket, hogy pontosan mely népektől származunk, és felismerjük, hogy összeköttetésben állunk egymással.

Snoop Dogg

Snoop Dog DNS

Snoop Dog (Kép: Getty Images)

A világhírű rapper ősei felderítése közben azzal szembesült, hogy a világ több részéről vannak felmenői, mint az elsőre gondolta volna. A sztár számára a DNS-teszt eredménye nagy meglepetés volt, mert egészen addig azt hitte, hogy kizárólag dél-szaharai ősöktől származik, ezzel szemben az derült ki, hogy 71 százalékban dél-szaharai, 23 százalékban indián és hat százalékban európai származású a zenész.

Bill Paxton

Bill Paxton DNS

Bill Paxton (Kép: Getty Images)

Bill Paxton színész (például a Hármastársak című sorozatból ismerhetjük) is ugyanabban a Who Do You Think You Are? című sorozatban derítette ki a felmenőit, mint Liv és Steve Tyler. A DNS-vizsgálat során kiderült, hogy az ősei között van az a Benjamin Sharp, aki kémkedett tiniként az amerikai függetlenségi háborúban, és a rabszolgatartók elkötelezett híve volt.

Angie Harmon

Angie Harmon DNS

Angie Harmon (Kép: Getty Images)

Angie Harmon színésznő a DNS-teszt során talált rá arra az ősére, aki Paxton felmenőjéhez hasonlóan rabszolgatartókkal szimpatizált, sőt, ő maga is kereskedett rabszolgákkal. A színésznő felmenője is harcolt az amerikai függetlenségi háborúban, de nem kémként, hanem mint katona, George Washington seregében. Harmont lesújtották a hírek, saját bevallása szerint meg kellett szoknia a gondolatot, hogy az ősei között volt olyan, akinek az életvitelét, tevékenységét, ideológiáját a színésznő mélyen elítéli.

Rokonok:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top