nlc.hu
Tabuk nélkül

Hüvelygomba és a Black Friday

Teljes szürreál: hüvelygombám története és a Black Friday

Mi köze egymáshoz a Black Friday-nak és a hüvelygombának? Laura elmagyarázza. Az ő vicces, de tanulságos története következik!

„Extraszégyen, ami történt, de szerintem ezen a sztorin még az ükunokáim is vinnyogva fognak nevetni” – kezdte történetét Laura.

Sokan azt hiszik, hogy a hüvelygomba szexuális úton terjedő betegség, pedig a valóságban a bajt ritkább esetben kapjuk el a partnerünktől. A legtöbbször a saját szervezetünkben is megtalálható – normál esetben ártalmatlan mennyiségű – Candida gombák indulnak szaporodásnak, amikor valamiért felborul a hüvelyben élő mikroorganizmusok aránya, vagy ha olyan körülményeket teremtünk, ami kedvez ezeknek a kórokozóknak.

Balck Friday és hüvelyfertőzés

(Fotó: Getty Images/SrdjanPav)

Laura teremtett…

„A mobiltelefonok tekintetében márkafanatikus vagyok. Az az igazság, hogy ez a Black Friday-őrület engem is teljesen hatalmába kerített. Nem érdekelt, mennyire átverés vagy sem, de évek óta nagy vágyam volt egy csúcskategóriás mobiltelefon. Soha nem tudtam megengedni magamnak, de az egyik multimédiás üzlet olyan akcióval állt elő a Black Friday kapcsán, hogy tudtam, eljött az én időm. Mindenki hülyének nézett, amikor elmondtam, mindent megteszek, hogy ezen az áron végre megkaphassam azt a nagy teljesítményű telefont, amire mindig is vágytam. Szégyen, nem szégyen: az első akartam lenni, aki belép a boltba, így az akció előtti este vastagon beöltözve, egy műanyag hálózsákkal érkeztem. Nem vicc!” – mesélte Laura.

A gombák a nedves, párás környezetet kedvelik, ezért például az olyan alsóneműk, amelyek nem biztosítanak kellő szellőzést, mert nagyon szűkek vagy mert nem ideális az anyaguk – például sűrű szövésű műszálból készültek –, elősegítik az elszaporodásukat.

„A csúcskategóriás telefon ugyan meglett, grátiszként pedig kaptam egy kis hüvelygombát is” – mondta Laura, aki ma már nevet az egész szürreális sztorin.

A hüvelygomba jellemző tünetei:

  • Égető, viszkető érzés a hüvelybemenet környékén
  • Az intim testrész kivörösödése
  • Csípő, égető érzés és fájdalom a szexuális együttlét során
  • Intenzív, sárgás vagy fehéres hüvelyi folyás, amely legtöbbször az aludttejhez hasonlít leginkább, az állaga pedig túrós, ritkábban morzsalékos
  • Hólyaghurutra utaló vizelési inger, fájdalmas vizelési panaszok

„Sajnos nem túl kényelmes tangát vettem fel a nagy eseményre, ami ráadásul műszálas is volt, ahogy a hálózsákom is. Sikeresen beleizzadtam, de akkor ez nem érdekelt. Másnap elsőként vettem meg a telefont, de hazaérve éreztem, hogy valami nagyon nem oké odalent. Mivel a probléma másnapra sem múlt el, sőt, rosszabbodott. A hüvelyfolyásom is megváltozott, sárgásfehér színűvé és túrós állagúvá vált. Az orvosomtól meg is kaptam a diagnózist: hüvelygomba. Kapásból javasolta, amikor megkérdezte, hol jártam, mit csináltam, hogy a műszálas tangát és a hálózsákot, ha lehet, a jövőben mellőzzem. Szerencsére a gombaellenes készítménynek köszönhetően hamar elmúlt az égő, viszkető érzés. Szóval viszlát, hüvelygomba, helló, új telefon” – nevetett fel Laura.

A hüvelygomba kezelésére számos készítmény kapható recept nélkül is a patikákban. Ha gombafertőzésre gyanút adó jeleket tapasztalunk magunkon – és ez különösen ajánlott az első fertőzés alkalmával –, keressünk fel egy szakorvost, hogy tisztázza, mi a problémánk valódi oka.

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top