nlc.hu
Tabuk nélkül

Téli depi ellen: 5 szokás, amitől rögvest jobb kedvre derülsz

Téli depi ellen: 5 szokás, amitől rögvest jobb kedvre derülsz

Rövid nappalok, hosszú esték. Ne engedd, hogy a rosszkedv hatalmába kerítsen, inkább használd ki ezeket a téli estéket.

A következő hobbik/szokások amellett, hogy ellazítanak, stresszoldó és relaxációs hatásúak, a testnek és a léleknek is jót tesznek.

Sütés-főzés depresszió ellen

Ahogy a levegő egyre hűvösebb lesz odakint, egyre több időt töltünk idebent. Ami sokszor ahhoz vezet, hogy csak ülünk és bámuljuk a telefonunkat, a végtelenségig görgetve az appokat. De sanszos, hogy jobban jársz, ha a telód helyett egy új hobbival foglalod el magad.

Amikor sütés-főzésről van szó, számos újabb és újabb receptet találhatsz. Érdemes egyszer-egyszer egy főzésre a barátaidat is meghívni. Ki tudja, a végén még szakácskönyvklub vagy rotációban megtartott vacsorapartik alakulnak ki egy ilyen meghívás hatására.

Depresszió tünetei

(Fotó: Getty Images/Photo by Rafa Elias)

Tavaszi helyett téli nagytakarítás

Ahogy a természet is ledobja magáról mindazt, amire nincs szüksége, úgy neked is épp itt az ideje megszabadulnod mindattól, ami többé nem okoz számodra örömet. Mindent, amit már nem használsz, hordasz vagy amire nincs már szükséged, mehet a kukába, adományozd el, esetleg cserélgessetek a barátnőiddel.

Minőségi pihenés

Amikor a nappalok rövidülnek, elkerülhetetlenül fáradtabbak leszünk. De nem muszáj ezen átverekedned magad, vagy épp kiakadnod azon, ha kevésbé vagy energikus. A pihenés nagyon fontos, és az is ugyanúgy produktív! Tényleg: attól még, mert nem a munkádért, a háztartásért vagy a mindennapi teendőkért teszel, hasznos dolgot végzel önmagadért és a mentális egészségedért. És akkor még nem is szóltunk egy szót sem arról, hogy a kellő mennyiségű és minőségű alvás még az immunrendszered működését is javítja.

Az olvasás jótékony hatása

Az olvasás híres arról, hogy milyen hatékonyan kikapcsolja az agyat, és a felmérések szerint már 6 percnyi olvasás is képes 68 százalékkal csökkenteni a stressz-szintet. Amellett pedig, hogy nyugtatóként hat az idegekre, fejleszti a kreativitást, a szókincset és tágítja a látókörödet is.

Mozogj önmagadért!

Bizony, a testmozgásból is lehet hobbi, mégpedig az egyik legjobb, amit csak találhatsz! Nem kell rögtön arra gondolni, hogy holnaptól órákon keresztül nyomd a fekvőtámaszokat, és kellemetlen gyakorlatok sorát végezd mellé. A lényeg ugyanis nem azon van, hogy hatalmas izmokat növessz, hanem hogy a mozgás testre és lélekre gyakorolt jó hatásait kihasználd úgy, hogy közben remekül érezd magad. Ehhez első lépésként szükséged lesz arra, hogy megtaláld a számodra legkedvesebb mozgásfajtát, de ha csak addig jutsz, hogy elmész sétálni naponta 15 percet, már fejlődik a koncentrációd, és jelentős mértékben csökken a stressz is.

via

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top