nlc.hu
Tabuk nélkül

Családi hétvége és a hüvelygomba

Családi hétvége és a hüvelygomba – avagy így viseli egy édesanya a gombás hüvelyfertőzés okozta kellemetlen tüneteket

„A gyerekekért mindent” – tartja ezt a legtöbb édesanya. Zsuzsa sincs ezzel másként, aki a hüvelygomba okozta kellemetlen tüneteket is hősiesen viselte, csakhogy a gyerekeinek remekül süljön el a hétvégéje.

„Nekem tényleg a gyerekek és a családi béke az első. Akkor vagyok boldog, ha őket vidámnak és kiegyensúlyozottnak látom. Értük bármit megtennék. Nemrég kellemetlen helyzetbe kerültem, de szerencsére a gyerekek előtt jól tudtam palástolni, hogy bizony nincs minden rendben. Tudjátok, a rutin meg az évek” – kezdte történetét mosolyogva Zsuzsa.

„Főállású, háromgyerekes anyukaként be kell valljam, nem minden móka és kacagás. Rengeteg nehézséget jelent az állandó szervezés, a gyerekek merészebbnél merészebb ötleteit időnként nagyon nehéz és stresszes feladat megvalósítani. A középső fiunknak nemrég volt a születésnapja, és óriási zsúrt tartottunk 20 gyerkőccel. Már a gondolatától idegeskedtem és szorongtam. A bulit megelőző két hétben eluralkodott rajtam a megfelelési kényszer. Szerettem volna, hogy minden tökéletes legyen, minden úgy süljön el, ahogy a kisfiam szeretné, és a családi béke is megmaradjon. Így is lett. Egyetlen dologról feledkeztem meg: saját magamról” – vallotta be Zsuzsa.

Szülinap és hüvelygomba

Fotó: Getty Images

Amikor felborul a hüvelyflóra természetes egyensúlya, és elszaporodnak a hüvelyben élő Candida gombák, akkor gombás hüvelyfertőzésről beszélünk. Ebben az esetben a hüvelyfolyás is megváltozik, sárgásfehér színűvé és túrós állagúvá válik, amit kellemetlen, intimtáji égető, viszkető érzés kísér. Az egyensúly több okból billenhet ki. A többi között például olyankor, amikor a tartós stressz miatt legyengül a szervezet védelmét biztosító immunrendszer.

„A zsúr előtti napokban éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben odalent. A hüvelyfolyásom is megváltozott, amiből tudtam, hogy hüvelyfertőzésem van. Többször előfordult már nálam, így felismertem a jeleket. Rettentő kellemetlen volt. Tisztában voltam vele, hogy a testem így üzen nekem. Végigstresszeltem az elmúlt időszakot, aminek meg is lett az eredménye. A viszketés, az égő érzés, az állandó pisilési kényszer a születésnapi buli napjára vált csak igazán kellemetlenné. Összeszorított fogakkal és nagy mosollyal csináltam végig a napot. Nem engedhettem meg, hogy a soknapos szervezés, a befektetett idő és energia kárba vesszen. A kisfiamnak pedig pláne nem akartam szomorúságot okozni. De hát ilyen egy profi anya” – mondta Zsuzsa, aki a közeli patikában gombaellenes készítményt szerzett be. Szerencsére sikerült megállnia a maradék édességek végigkóstolását, hiszen a magas szénhidrát-tartalmú ételek fogyasztása is hajlamosít a hüvelygomba kialakulására.

Többféle patikai készítménnyel lehet úrrá lenni a hüvelygombán. Érdemes olyan hüvelyi készítményt használni, amely speciális összetételű és komplex hatású, azaz nemcsak a gombák szaporodását képes gátolni a hüvelyflóra helyreállításával, hanem még a kellemetlen tüneteket, a viszketést és az égő érzést is csillapítja.

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top