nlc.hu
Tabuk nélkül

Hüvelygomba plusz külföldi nyaralás

Hüvelygomba plusz külföldi nyaralás – ezt tedd, ha megvan a baj

A meleg nyári hónapokban a nyaralásé és a pihenésé a főszerep. A szezon kedvez a kellemetlen hüvelygombának is.

A legtöbbször a saját szervezetünkben is megtalálható – normál esetben ártalmatlan mennyiségű – Candida gombák akkor indulnak szaporodásnak, amikor valamiért felborul a hüvelyben élő mikroorganizmusok aránya, vagy ha olyan körülményeket teremtünk, ami kedvez ezeknek a kórokozóknak.

Mi boríthatja fel az egyensúlyt?

  • stressz
  • antibiotikumkúra
  • túlzásba vitt intimhigiénia
  • hormonháztartás megváltozása
  • A gombák a nedves, párás környezetet kedvelik, ezért az olyan alsóneműk, amelyek nem biztosítanak kellő szellőzést, mert nagyon szűkek vagy mert nem ideális az anyaguk – például műszálból készülnek, sűrű szövéssel – elősegítik az elszaporodásukat.

„A férjemmel Törökországba mentünk nyaralni, amit hosszú ideje terveztünk. Mindketten nagyon vártuk, ráadásul kettesben mentünk, a gyerekek nélkül. A férjemmel ellentétben bennem volt egy kis szorongás és stressz az úttal kapcsolatban. Nagyon szégyenletes, de egyikünk sem beszél angolul, és féltem, ha történik valami, akkor nem tudunk segítséget kérni. A megérzésem nem volt alaptalan” – mondta Zsuzsa.

Csillagjegyek és a nyár

Fotó: Getty Images

A hüvelyfertőzések egyik első jele a rendellenes hüvelyfolyás: ha a váladék túrós-szemcsés, sárgás színű, ráadásul ehhez égő, viszkető érzés is társul, akkor az nagy valószínűséggel gombás eredetű.

„Amikor megérkeztünk, az volt az első dolgunk, hogy csobbanjunk egyet a szálloda medencéjében. Sajnos érzékeny vagyok a klóros vízre, az utazás előtt stresszeltem is, így valószínűleg a két dolog együttes hatása idézte elő nálam a hüvelygombát. Az égő, viszkető érzés odalent, a hüvelyfolyás megváltozása egyértelművé tette számomra, hogy baj van. Tudtam, hogy lehet kapni vény nélkül is gombaellenes készítményt, de nem tudtam elmagyarázni a gyógyszertárban, mire lenne szükségem. Teljesen bepánikoltam, de a férjem megőrizte a hidegvérét – ez volt a mi szerencsénk. A Google Fordító segítségével megoldódott a probléma, és én végre fellélegezhettem. Nagyon kellemetlen volt, szenvedtem rendesen a tünetektől. Legközelebb egészen biztos, hogy az úti patikám része lesz egy gombaellenes szer, hogy többé ne kerüljek ilyen helyzetbe, ha már ennyire fogékony vagyok a hüvelygombára” – mondta Zsuzsa.

Tipp: Ha már nem úszunk vagy ázunk a medencében, akkor először mindig tusoljunk le tiszta vízzel, aztán cseréljük át a nedves fürdőruhát szárazra, ugyanis a nedves környezet nagyon kedvez a gombák szaporodásának.

Patikában elérhető gombaellenes készítményekkel úrrá lehet lenni a hüvelygombán. Ne feledjük, hogy a gyógyszeres kúra után gondoskodni kell a hüvelyflóra visszaállításáról is!

Tipp: Érdemes olyan hüvelyi készítményt használni, amely speciális összetételű és komplex hatású, azaz nemcsak a gombák szaporodását képes gátolni a hüvelyflóra helyreállításával, hanem még a kellemetlen tüneteket, a viszketést és az égő érzést is csillapítja.

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top