Tabuk nélkül

Így tette tönkre a vakációt az allergia: egy feledékeny nő története (x)

Pár nap pihenés, kettesben a párommal, gyerekek nélkül, egy csendes helyen: erre vártam egész évben! Aztán eljött a várva várt nap, én viszont egy nagyon fontos dolgot otthon felejtettem, amitől kis híján rémálommá vált a miniszünidő.

Büszke anyuka vagyok, három szép gyerekkel. Sokat utazunk közösen, és az elmúlt években bejártuk a fél világot. Csöppet sem bántam, hogy mindig ötösben mentünk nyaralni, még akkor sem, ha ez sok energiát kivett belőlem. Az idén azonban éreztem, hogy szükségem lenne pár nap nyugalomra valahol, egy csendes, romantikus helyen, kettesben a férjemmel. A Balatonhoz közel kivettünk egy kis parasztházat. Sajnos pollenallergiás vagyok, aki különösen érzékeny a parlagfűre. Párszor megjártam már, ezért nagy gonddal, különös körültekintéssel készültünk fel a nyaralásra.

A legapróbb dolgokra is figyeltünk, a legfontosabbat azonban otthon hagytuk

Mielőtt elindultunk, a férjem ellenőriztette a légkondicionáló berendezést és megnézette a pollenszűrők állapotát is a kocsiban. Az útnak késő este vágtunk neki, mert tudom, hogy ilyenkor tisztább és hűvösebb a levegő, és a pollenkoncentráció mértéke is alacsonyabb. A szállás kiválasztásánál is elővigyázatosak voltunk, fontos volt számunkra, hogy olyan házat vegyünk ki, aminek az udvarán nincs parlagfű és az utca is rendezett, ahol láthatóan folyamatosan vágják a füvet, de még a többi kertben is. Amikor leértünk, azt éreztük, ez a mi helyünk. Nyugalom, csend, romantika: erre a három dologra vágytunk régóta.

Veszekedés után így oldottuk meg a „vészhelyzetet”

Nem is volt gond egészen estig, amikor is hirtelen bedugult az orrom. Éjjelre csak romlott az állapotom. Biztos voltam benne, hogy nálam van az ectoin tartalmú orrspray-m, amit ilyen esetekben használni szoktam. De kiderült, hogy otthon felejtettük, nem hoztuk magunkkal. Egész éjjel ébren voltam, és az orromat fújtam, nem tudtam aludni, de a férjem is velem virrasztott. Reggelre jó morcosak és fáradtak voltunk mind a ketten. Az éjszaka persze jól össze is vesztünk, egymást hibáztattuk, ki és miért nem pakolta be az orrsprayt a bőröndbe. Végül délelőtt kocsiba ültünk és elmentünk a patikába, ahol megvettük az ectoin tartalmú Reventil orrsprayt. Az ectoin egy különleges molekula, amit csak néhány évtizede fedeztek fel a tudósok. Olyan egysejtűeket vizsgáltak, amelyek sivatagi hőségben és dermesztő hidegben is életben tudtak maradni. Mint kiderült, a túlélésük titka az ectoin, ami véd a kiszáradástól, sérülés esetén pedig segíti a sejtregenerációt. A Reventil orrpsray egyik fő összetevője ugyancsak az ectoin. A Reventil orrspray nedvesíti és védi az orrnyálkahártyát, illetve csökkenti a duzzanatot. Természetes összetevőinek köszönhetően, ellentétben a szintetikus orrspray-kkel, nem lehet hozzászokni, és függőséget sem okoz. Recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Szerencsére délutánra oldódott a feszült hangulat, a férjemmel nem veszekedtünk tovább, és este már nevetni is tudtunk, leginkább magunkon. Tényleg balekok voltunk: ennyi óvintézkedés mellett a legfontosabbat, az orrspray-t hagytuk otthon.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top