Tabuk nélkül

„Kőkemény diétám kellemetlen következménye” – A lány, aki megrémült saját tükörképétől (x)

Váratlanul köszöntött be a tavasz, hirtelen meleg lett, Lia pedig szembesült a télen felszedett kilókkal. A derekán és a hasán lerakódott hurkákat korábban a kötött pulcsi eltakarta, ám a tavaszias topok kidomborították őket. Annyira kiábrándítónak találta a saját tükörképét, hogy kemény fogyókúrába kezdett, a túlzásba vitt diétának azonban kellemetlen következménye lett.

„Folyamatosan kúsztak fel rám a kilók”

Lia vagyok, 25 éves, örökös fogyókúrázó. Most télen kicsit többet engedtem meg magamnak, mint korábban bármikor. Általában kerülöm a fehér lisztet és a cukrot, de ezúttal jólesett olyan sütiket ennem, amiket éveken át csak messziről csodáltam. Annyira finom volt, hogy egész télen nem tudtam ellenállni a csábításnak. Folyamatosan kúsztak fel rám a kilók, és én folyton halogattam az újabb diéta kezdetét. Éreztem, hogy szorít a nadrág, feszül a blúz, de kötött pulcsikkal még könnyedén álcáztam a „fókahájat”. Aztán hirtelen beköszöntött a jó idő, és elővettem a tavaszi holmikat a szekrényből. Szép sorban felpróbáltam a gönceimet, és elkeseredtem a látványtól.

„ A női szervezet érzékeny műszer”

Elhatároztam, hogy kőkemény fogyókúrába kezdek. Nem ettem mást, csak párolt húst és zöldséget, azt is nyersen. Reggel korán keltem, futottam, délután pedig konditeremben sanyargattam magam. Másfél hónap alatt 12 kilót fogytam, a ruháim újra jól állnak rajtam, de azóta mégsem érzem jól magam a bőrömben. Ugyanis nem jön meg a menstruációm. Két hete volt némi barna folyásom, ám a rendes havi vérzésem elmaradt. Jártam a nőgyógyászomnál, aki egy alapos kivizsgálás után jól leszidott, azt mondta, a túlzásba vitt fogyókúrával, a hirtelen fogyással felborítottam a hormonháztartásomat, és most emiatt nem jön meg a menstruációm. Elmagyarázta, hogy a női szervezet érzékeny műszer, a menstruációs ciklust nemcsak betegségek zavarhatják össze, hanem számos egyéb körülmény is, mint például az én esetemben a túlzásba vitt koplalás. A cikluszavar általában akkor következik be, ha megbomlik a szervezet hormonháztartása. A 21, illetve 35 napos ciklus is normális lehet, baj akkor van, ha túl rövidre vagy túl hosszúra nyúlik a két vérzés közötti időszak, vagy ha kimarad a menstruáció. A hormonális egyensúlyt befolyásolhatja lelki megrázkódtatás, túlhajszoltság, folytonos idegeskedés, a hiányos vagy egyoldalú táplálkozás és a hirtelen fogyás is.

„Megbízom a barátcserje-kivonatban”

Most próbálok kiegyensúlyozottan enni, egy kevés szénhidrátot újra beiktattam az étrendembe, és úgy tűnik, nem híztam vissza a leadott kilókat. Az egyik barátnőm tanácsára vettem a patikában vény nélkül kapható Premens tablettát, ami segít a ciklus hormonmentes rendezésében. Ez a gyógyszer a barátcserje jótékony hatóanyagát tartalmazza, ami a női szervezet hormontermelésének szabályozását segíti. A Premens tabletta megfelelő hatása kúraszerű használattal érhető el. A barátnőm figyelmeztetett, hogy ne várjak azonnal csodát, ahhoz, hogy elérjem a kívánt hatást, lehet, hogy 3 hónapon át is szednem kell a tablettát. Bár az interneten sok csodaszerről lehet olvasni, a Premens tablettában megbízom, mert garantált és ellenőrzött, gyógyszer minőségben előállított készítmény, amely a barátcserje terméséből 20 mg hatóanyagot tartalmaz tablettánként. 

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top