Aktuális

Különleges mobiltokkal a vírosok ellen

Vajon létezik olyan vidám, aranyos, stílusos mobiltelefon tok, ami az egészségünket is megvédi?
A múltkor arról számoltunk be, hogy egyes brit kutatók  szerint egy átlagos mobiltelefon koszosabb, és több baktériumot hordoZ a felületén, mint egy nyilvános vécében a lehúzó kar.

Cikkünkben szó esett egy antibakteriális mobiltelefon tokról, amit egy amerikai cég gyárt. Ám a problémára akad más megoldás is, méghozzá egy hazai divattervező fejéből pattant ki az ötlet. Kovács Aranka – egyebek mellett – olyan mobiltokokat tervez és készít, amelyek megvédenek a baktériumoktól.

 
 
A tartók alapanyaga réztextil, ami úgy készül, hogy egy környezet- és bőrbarát felvivő anyaggal nagy tisztaságú rezet visznek fel valamilyen természetes anyagra, mint például a len, a pamut, a vizkóz vagy a bőr. A réz ugyanis megöli a vírusokat, baktériumokat és a gombákat, a dizájner információi szerint még a H1N1 vírus sem tud vele megbirkózni.

Így aztán a telefonra került kórokozók sem élnek sokáig, ha a különleges tokban hordjuk. Ami pedig a külsőt illeti, a divattervező számos különleges formát álmodott meg – elég csak belenézni a fenti videóba.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top