Aktuális

Kate Middletont kitiltották a Facebookról

Három éve aktív tagja volt a közösségi hálónak, épp a harmincadik szülinapját szervezte a Facebook segítségével, amikor egyik pillanatról a másikra kitiltották. Pusztán azért, mert a saját nevét használta.
Rengeteg hamis profil létezik a Facebookon, sokan akarnak híres emberek bőrébe bújni legalább virtuálisan. Ezeket az oldal készítői elvileg rendszeresen ellenőrzik és törlik. Egy ilyen „tisztogatásnak” esett áldozatul Kate Middleton, aki ugyan nem Vilmos herceg menyasszonya, de pont úgy hívják, mint a leendő hercegnét. Hamis név használata miatt kitiltották a Facebookról, ám néhány napon belül visszakapta a fiókját, mire fény derült a tévedésre.
A Facebook szóvivője szerint hiba történt, ami előfordul, mert naponta több ezer profilt és egyéb tartalmat ellenőriznek. Kate Middleton szerint könnyű lett volna észrevenni, hogy az övé nem hamis profil, hiszen három éve tag volt, és fent volt egy csomó saját képe.

A Twitteren már megoldották, hogy a hírességek oldalait ellenőrzik, és ha nem hamis a profil, akkor kap egy „verified” pecsétet. Innentől kezdve nincs is értelme ott celebeket utánozni, hiszen senki nem fog bedőlni az átverésnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top