Téli kényeztetés cikkek

Só a szépségápolásban? Nem lehetetlen

Ki mondta, hogy a sónak a konyhában a helye? Most egy seregnyi példával támasztjuk alá, hogy a fehér konyhai kincsnek a szépségápolásban és a wellness világában is méltó helye van!
Só a szépségápolásban? Nem lehetetlen

A tengeri só természetes szövetségese az emberi testnek, amelyet szervezetünk egyensúlyának, védelmének és a bőrünk szépségének helyreállítása érdekében sokféleképpen bevethetünk. Az ásványi tartalma miatt (magnézium, kalcium, nátrium és kálium) valóban fontos szerepet játszhat, lássuk, milyen formában is alkalmazhatjuk.

 Vessük be mézzel együtt arcmaszkként!

A só és a méz is gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, megnyugtatják a bőrt, és nyugtatóan hatnak a pattanásokra és a bőrirritációra.  
Próbáld ki: Keverj össze két teáskanálnyi finomra őrölt tengeri sót négy teáskanálnyi mézzel, majd vigyük fel egyenletesen az arcunkra. Kerüljük el a szem környékét. 10-15 perc múlva mossuk le alaposan langyos vízbe mártott arctörlővel. Az eredmény puha, táplált bőrfelszín lesz.

Arctonikként olajos bőrre

A tengeri só segít megszabadítani a pórusokat a baktériumoktól, normalizálni a faggyútermelést, így nagyszerű hatással van a pattanásos bőrre. 
Próbáld ki: Keverj össze egy teáskanálnyi tengeri sót 4 deci meleg vízzel egy kis flakonban. Amikor a só feloldódott, mosd át a házi készítésű lemosóval naponta 1-2 alkalommal a bőröd, gondosan elkerülve a szemkörnyéket.

Só a szépségápolásban? Nem lehetetlen

Bőrpuhító testradír

 A tengeri só természetes bőrhámlasztóként szinte verhetetlen, lágyan és szépen távolítja el a bőrfelszínről az elhalt hámsejteket. Az ásványi anyag tartalmának hála lágyítja a bőrt és miközben helyreállítja a bőr hidratáltságát is.
Próbáld ki: Keverj össze egy negyedcsészényi sót és egy fél csésze olívaolajat, míg sűrű krémet kapsz. Ha szükséges, adhatsz hozzá 1 0 cseppel a kedvenc illóolajodból is. Zuhany közben érdemes bevetned, akár luffaszivacs, akár a tenyereid segítségével átdolgozva gyengéden a bőrödet a sűrű pasztával.

Lazító sófürdő

A só további erénye, hogy nem csak a méreganyagokkal, kosszal birkózik meg szépen, hanem a bőr pórusait is tisztítja, védve a bőrt és hidratálva.  A sós fürdő ráadásul segít a bőr nedvességét megtartani…  

Próbáld ki: Egy harmadnyi csésze sót keverj el egy teli kád meleg vízben, majd ha felolvadt élvezd a só lazító és bőrszépítő erejét 15-20 percig.

Le a korpáva!

A só segít fellazítani és eltávolítani a fejbőrön lévő korpát, elnyeli a felesleges olajat és nedvességet, és a gombákkal is birokra kel…
Próbáld ki: Oszlass el a hajtöveiden 1-2 kanálnyi sót, majd nedves ujjakkal alaposan és kíméletesen masszírozd át a fejbőröd 10-15 percen keresztül. Ezt követően jöhet a gondos hajmosás és kondicionálás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.