Trend

Youth hostelek

A szálláslehetõségek között az egyik legolcsóbb a youth hostel, ami a tévhittel ellentétben nem csak a fiatalokat várja, hanem mindenkit, aki kedvezõ áron szeretne szálláshoz jutni. A nemzetközi hálózat szállodái közel azonos elvek alapján mûködnek.

A Nemzetközi Ifjúsági Szállásszövetség szállásai több mint 60 ország 4500 szállójában érhetőek el. Szolgáltatásaikat bárki igénybe veheti, családok, egyéni vendégek, csoportok egyaránt. Ráadásul korhatár nélkül, kivéve Németországban, ahol 26 év a korhatár. Néhány helyen, teltház esetén a fiatalokat előnyben részesítik.

A szolgáltatások között szerepel az ágyneműhasználat is, amit az ár magában is foglal, tehát még hálózsákot sem kell vinned magaddal. Bár a nagyobb szobák a jellemzőek, de a legtöbb helyen kétágyas szobákat is találhatsz.

A világszerte 4500 helyen érvényes tagkártya a szálláshelyeken, utazási irodákban és Tourinform irodákban vásárolható meg, fénykép nem kell hozzá, csupán a nevet, címet és a születési dátumot kell megadni. A kártya 1 naptári évre szól. Minden magyar állampolgár vagy Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgár korhatár nélkül megvásárolhatja és érvényességi ideje alatt korlátlanul felhasználhatja a kártya által nyújtott kedvezményeket. Belföldön az ifjúsági szálláshelyek 10-15% kedvezményt adnak a szállásdíjból a kártya tulajdonosának. A külföldi felhasználást minden nemzeti szövetség maga határozza meg. Egyes országokban a kártya felmutatása nélkül nem lehet szállást igénybe venni youth hostelekben. Más országok szálláshelyei kedvezményt adnak a kártya tulajdonosának.

A szálláshelyeknek két nemzetközi katalógusa is létezik, az egyik az európai szálláshelyeket tartalmazza, a másik Afrika, Amerika és Ázsia ifjúsági szállóit ismerteti. A katalógusok megvásárolhatók az Utazási Szekciónál (1134 Budapest Dózsa Gy. út 152.) és a nagyobb utazási irodákban, áruk 1.950 Ft. A magyarországi ifjúsági szálláskatalógus ingyenes.

A szállásokat ráadásul előre le is foglalhatod, Magyarországon előzetes időpontegyeztetést követően írásban, levélben, faxon, vagy Interneten – az Utazási Szekción keresztül. Külföldi szállásfoglaláskor az IBN nemzetközi foglalási rendszer segítségével 270 ifjúsági szálló közül lehet választani.

További információ és foglalás:

Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége Utazási Szekció 1077 Budapest Baross tér 15.

Telefon: 1 413 2065 Fax: 1 413 2065

e-mail: card@youthhostels.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top