Trend

A hónap videóbemutatói

Itt van a nyár, amikor kicsit több idõnk jut arra, hogy egy csendes estén, amikor már elegünk van a strandból, napsütésbõl, megnézzük azokat a filmeket, amiket nem láttunk a moziban.

Blöff (Snatch)

Guy Ritchie új filmje A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső nyomdokain továbbhaladva ismét a londoni alvilágba kalauzolja a nézőket. A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent tolvaj, Franky Four Fingers (Benicio Del Toro), miután teljesítette legfrissebb megbízatását, s eltulajdonított egy hatalmas drágakövet jogos tulajdonosától, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek (Dennis Farina). Útközben azonban egy szusszanásnyira megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie Avi unokatestvérének és más ékszerkereskedőknek.

Amikor itt találkozik Penge Borisszal (Rade Sherbedgia), még nem sejti, hogy küldetésének befellegzett… Borisz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen: a szélhámos orosz célja, hogy – szövetkezve két helybéli zálogház-tulajdonossal, Vinnyvel (Robbie Gee) és Sollal (Lennie James), valamint szökésben lévő sofőrjükkel, Tyrone-nal (Ade) – kirabolja a férfit.

Főszereplők: Benicio Del Toro, Brad Pitt, Rade Sherbedgia, Vinnie Jones

Ősz New Yorkban (Autumn in New York)

A nyüzsgő, pezsgő New York-i élet a mindene az ötvenes éveihez közeledő megrögzött agglegénynek, Will Keane-nek, aki a modern város forgatagában éli elkötelezettségtől mentes kapcsolatait. A sikeres étteremtulajdonos és szakács úgy válogat a nők között, mint vendégei az étlapról. Éppen annyi következetességgel és felelősséggel. A rövid gyönyöröket hajkurászó XX. századi Don Juan újabb gyors és könnyed hódításra indul a zsenge Charlotte Fieldingnél. A második x-et éppen csak átlépő Charlotte-nak minden vágya, hogy belevesse magát a felnőtt élet izgalmaiba, és kitörjön a tinédzserek gyerekesnek tűnő játékaiból. A lány őszinte – és gyönyörű. Kapóra jön számára a találkozás Will-lel. A kezdeti szexuális vonzalom a szenvedélyek őszi viharába viszi el a kapcsolatot, ám a korosodó bonviván és az üde, tapasztalatokra vágyó lány viszonyának kibontakozásakor megmagyarázhatatlan erővel tör elő mindkettejükből a vágy az igaz kapcsolat iránt…

Az idők és korok korlátaitól megszabadulva Charlotte és Will rendhagyó hónapokat élnek át. Will berögzült „téveszméi” nőkről, szexről, felelősségről megkérdőjeleződnek, ahogy fokról-fokra megismerkedik Charlotte világával. A kibontakozó szerelemnek van mit megváltoztatnia…

Főszereplők: Winona Ryder, Richard Gere

Sebezhetetlen (Unbreakable)

A két vonat 15.15-kor ütközött össze. Az első, utasokat szállító vasúti kocsi kettévált, és két külön irányba folytatta útját. A második vagon teljesen összepréselődve még több mint száz métert haladt. A roncsok másfél kilométeres körzetben szóródtak szét. A tehervonaton hatan teljesítettek szolgálatot. A személyvonaton száztizennyolc utas és hétfőnyi személyzet utazott. A szerencsétlenséget egyetlen ember élte túl.

(Részlet egy fiktív újságcikkből)

A Hatodik érzék c. filmért Oscarra jelölt forgatókönyvíró-rendező, M. Night Shyamalan ezúttal egy hátborzongató thrillerrel rukkol elő. Bruce Willis alakítja David Dunnt, a tragikus vonatbaleset egyetlen túlélőjét, Jackson pedig a titokzatos Elijah Price-ként tűnik föl a vásznon, aki bizarr magyarázatot ad arra, miként úszhatta meg David egyetlen karcolás nélkül az összes többi ember életét követelő végzetes balesetet. Okfejtése gyökeresen megváltoztatja és fenekestül felforgatja David és családja addigi életét.

Főszereplők: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top