Trend

Katasztrófajelentés

Úgy látszik, kis bolygónk megunta a hátán élõsködõ pusztító fenevadakat, és mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse létünket. Egy napra már több természeti katasztrófa is jut; árvizek, viharok és perzselõ hõség váltja egymást. És ez csak egyetlen nap, a július 10-e.

Görögország

Görögországban hatalmas a hőség; a nappali hőmérséklet várhatóan 40 fok fölött lesz a héten.

Kína

Kunming városában, Kína délnyugati részén egy földcsuszamlás 14 halálos áldozatot követelt. A föld a napok óta tartó esőzések miatt lazult fel teljesen; a múlt heti tájfun, a szél és eső több száz balesetért és több tucat halálesetért felelős. Az előrejelzések szerint újabb tájfun, a Trami közeleg Kína felé. A Durian, a Cserbi és az Utor tájfun pusztítása sokmillió dolláros kárt okozott már idén.

Tajvan, Fülöp-szigetek

Közeledik a Trami tájfun, melynek

az előrejelzések szerint csak a széle érinti

a Fülöp-szigeteket; az őt kísérő esőzések azonban máris elérték a térséget, megnehezítve

a közlekedést és a hajózást.

Spanyolország

Spanyolországból hatalmas jégesőt jelentettek.

Lengyelország

Lengyelországban ma is folytatódtak az esőzések; Gdansk kikötőváros utcáit elárasztotta a víz, egy férfi megfulladt a kocsijában és majdnem 2000 ember vált ideiglenesen hajléktalanná a rendkívüli helyzet miatt.

Magyarország

Hazánkat sem kerüli el az ítéletidő: Szombathelyen özönvízszerű felhőszakadás nehezítette meg a közlekedést; 31 mm eső esett a mai nap folyamán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top