Trend

Minden, amit a mulatságról tudni kell

Ahhoz, hogy az esküvõi vacsora valóban jó mulatság legyen, alapos szervezés szükséges. Vannak olyan részletek, amelyekre érdemes odafigyelni azért, hogy az esküvõ ne csak a párnak, de a násznépnek is felejthetetlen élmény maradjon!

Köszöntők

Alapvető tanács: mindenki mondhat köszöntőt, de lehetőleg rövidet, legfeljebb ötperceset. Beszéljünk szabadon, de ha verset vagy rímekbe szedett szöveget adunk elő, akkor természetesen olvashatjuk papírról. Előtte gyakoroljuk hangosan beszédünket. Lehetőleg az étkezések között – előétel és főfogás – mondjuk el a köszöntőt. Legelőször a menyasszony apja beszél, azután a vőlegény apja, a tanúk, s végül maga a vőlegény intéz néhány szót szüleihez, a menyasszony szüleihez, a vendégekhez.


Idősek és fiatalok

Fontos, hogy az idősek és a fiatalok egyaránt jól érezzék magukat az esküvőn. Ha állófogadást adunk, az idősek számára biztosítsunk székeket. A gyerekeknek előkészíthetünk egy játékokkal teli dobozt, hogy lekössük őket, de kitalálhatunk különböző társasjátékokat is.


Esküvői torta

A torta a termékenység szimbóluma, hagyományosan lisztből, mézből, fűszerekből és sok-sok mandulából készült. De manapság az ízt és a formát illetően határ a csillagos ég!

Lehet akár Eiffel-torony-formájú (ott ismerkedett meg a pár), szív alakú torta vagy 15 emeletes tortacsoda, a cukrász mindezt lehetővé teszi, pénztárcánk vastagságának megfelelően kielégít minden ízlést.

Mielőtt megrendeljük a tortát, egyezzünk meg jövendőbelinkkel, így elkerülhető a veszekedés. A férfiak töröljék a szótárukból a „Nekem mindegy, milyen lesz a torta” mondatot és helyette alkalmazzák a következőt: “Rád bízom a döntést”. Általában úgyis a nő akarata érvényesül.


Tánc

A nyitótánc lehet keringő, hiszen könnyű megtanulni, és gyönyörű látványt nyújt, amint partnerünkkel végigsuhanunk a parketten. Ezen kívül a keringőnek szimbolikus jelentése van. Ez a jelentés hasonló a gyűrűkhöz, amiket ebben az időpontban már az ujjunkon viselünk.

Egy legenda szerint az emberek, mióta kiűzettek a paradicsomból, külön élnek és folyton keresik másik felüket, hogy kiegészülhessenek. A keringő ezt a kiegészülést jelképezi, a pár egy zárt gyűrűt alkot, ami két ember egyesülését szimbolizálja.


Hazaút

Mivel egyszer a legszebb lakodalom is véget ér, még a legkitartóbb vendégeknek is haza kell mennie. Hogy a vezetésnél ne okozzon problémát az alkoholszint, valaki gondoskodjon taxikról. Miután a fiatal párnak erre nem lesz ideje, megteheti ezt egy rokon vagy barát. A legideálisabb megoldás persze az, ha az esküvőt egy hotelben, kastélyszállóban tartjuk, ahol a vendégeknek szobát is foglalhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top