Trend

Zene a Szigeten

Augusztus elsõ hetében, immár kilencedik alkalommal várja látogatóit a Pepsi Sziget Fesztivál. A világ legnagyobb fesztiváljai között számon tartott esemény szervezõi ezen a nyáron is többszázezer látogatóra számítanak a Hajógyári Szigeten.

A nemzetközi sztárok kiválasztása az év eleje óta – ebben az évben is – a közönség bevonásával folyt. A rendezvény honlapján márciusban elindult „Kívánsággép”-be több mint tizenegyezer kívánság érkezett. Az így kialakult listán közel ezerötszáz zenekar szerepel. A tíz legtöbb szavazatot kapott zenekar között van a tavaly nagy sikerrel koncertező HIM, a Morcheeba, a Placebo, akik idén a Nagyszínpad fellépői lesznek, továbbá előkelő helyen szerepel a Faithless, akik szintén a Sziget vendégei lesznek ezen a nyáron. A nagyszínpad kínálatával a tavalyi kívánságoknál is többet sikerült kielégítenie a rendezvény szervezőinek. Az eddig visszaigazolt zenekarok az említetteken túl: a The King, Mambo Kurt, Noir Désir, Bomfunk M’cs, Freestylers, Eagle-Eye Cherry, Ash, Leningrad Cowboys, K’s Choice, The Wailers és a Run DMC. A világsztárok felvonultatása ezekkel azonban nem ért véget. A Sziget Szervezőiroda további meglepetéseket tartogat a zene szerelmesei számára…

Az idei fesztivál nagy újítása – a kemény rock kedvelőinek nagy örömére – az új megahelyszín, a Metal Hammer Színpad. A szigeten eddig el- és szétszórva megtalálható kemény zenék idén csokorba fogva egy vadonatúj, sokkal nagyobb sátorban találhatóak meg.

A Fesztivál Pannon Praktikum Világzenei Nagyszínpadának unikális kínálata minden bizonnyal önálló fesztiválként is helyt állna, világszínvonalú szórakozást biztosítva a műfaj szerelmeseinek.

A tavalyi Pepsi Sziget Fesztivál egyik szenzációja – amely nélkül a Sziget már nem lenne teljes – volt a központi helyen felállított gigantikus high-tech dance sátor, melynek idén New York Party Aréna a neve. A hagyományokhoz híven a rendezők a legnagyobb neveknek számító DJ-ket hívták meg a 2001-es szigeti bulira. Az idei party program és a külsőségek színvonala közelítenek a nemzetközi porondon a brit Creamfields, Homelands, vagy a berlini Love Parade hasonló programjaihoz.



További programhelyszínek a teljesség igénye nélkül:


Wanted Színpad: Ez évtől kiemelt helyszínként nagyobb sátorban lesz megtalálható. A Wanted Magazin arculatának megfelelően temérdek műfaj képviselteti magát a brit poptól a punkon keresztül a dubig. Az új helyszínhez méltóan külföldi sztárokra is lehet számítani, többek közt fellép a tavaly októberben az EuroConnections koncertsorozat keretében nálunk járt francia Zenzile, illetve a tavalyi Világzenei Nagyszínpadról ugyancsak ismerős Les Hurlements d’Leo.

Banán Jazz Színpad: Megszokott módon idén is ez a színpad a gazdája a jazz műfajának a Pepsi Szigeten. A fiatal tehetségektől a műfaj legendás hazai és külföldi képviselőin át a külföldi sztárvendégekig nagyon sokrétű programot kínál a helyszín.

Blues Színpad: A blues abszolút befogadó zene, így magában hordozza a megújulást. A műfaj kb. 12 stílusra osztható „deltától a jazzig”. Az új blues sátor programját a zenében felfedezhető színek és a szabadság érzete közzéadásának jegyében alakította ki a Blues Patika Alapítvány.

Cökszpón-Ambient sátor: Immáron másodjára jelenik meg a szigeten – a külön fesztiválképpen is jelenlevő csend-, nyugalom-, színek- és ízek világa. Le a cipővel a csend templomában! Míg máshol tombol a Fesztivál fergeteg, itt megnyugodhat, teázhat pihenhet minden túlhevült, felhevült, elfáradt, lefáradt vagy csak pusztán nyugalomra vágyó. Filmek, dj-k, előadások, koncertek ambient stílusban a csönd védjegyével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top