Trend

Fokhagymával töltött ecetes szilva

Savanyúság gyümölcsbõl? Miért is ne. Ha kicsit nyitott vagy az új ízekre, biztosan ízleni fog ez a különlegesség is.

Hozzávalók:


  • 2 kg szilva

  • fokhagyma

  • 40 dkg cukor

  • 1,5 dl borecet

  • citromhéj

  • 1 csapott mokkáskanál szalicil



    Elkészítése:

    A megmosott szilvákat a végein kissé megvágjuk, és kinyomjuk belőlük a magokat. Ahány szem szilvánk van, annyi kis gerezd fokhagymát megtisztítunk, és a magok helyére dugjuk. A szilvákat befőttes üvegekbe rakjuk. Fél liter vizet felforralunk a borecettel, egy kis darabka citromhéjjal, majd a cukorral együtt addig főzzük, amíg teljesen elolvad. Akkor a szilvákra öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Leöntjük a levet, újra felforraljuk, belekeverjük a szalicilt, és forrón újra a szilvára merjük. Légmentesen lekötjük, és negyedóráig gőzöljük. Az edényben hagyjuk kihűlni.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top