nlc.hu
Trend
Melyiket vegyem?

Melyiket vegyem?

Szétesett a tavalyi körzõ! Morzsolódik a színes ceruzák hegye! - mérgelõdünk minden tanévkezdéskor. Már megint egy csomó pénzt kell kiadnunk olyan dolgokra, amelyekbõl tavaly is újat vásároltunk.





Iskolatáska

A legnagyobb beruházás az iskolatáska. Már ezer forint körül is találunk hátizsákokat, ám ezeket sportoláshoz, kiránduláshoz tervezték, nem a
nyolc-tíz kilós tanszerekhez. Ha nem akarjuk félévente cserélni, javíttatni, érdemes egyszer több pénzt kiadni egy jó minőségű iskolatáskáért.



Ceruzák, tollak






Itt két szempontot kell figyelembe vennünk. Ne legyen túl drága, mert kicsikénk úgyis hetente elhagyja, de könnyen és maszatolás nélkül lehessen használni. Színes ceruzákból nagyon jó például a Kooh-I-Nor, a Crayola, míg a kínai termékek hegye általában már a hegyezésnél darabosan törik. A töltőtollaknál középkategóriás áron vehetünk például patronos tollat. Nem folyik, és a hegye össze van forrasztva, így ha a kicsik a papírra nyomják, akkor sem válik szét a „fecskefarok”, nem karcol.


Körző, festék, ecsetek 





A körzők választéka óriási. Általános iskolába persze nincs szükség készletre, de fontos, hogy a szárak találkozásánál állítható csavar legyen, mert lötyögő körzővel nem lehet dolgozni. Festékből hat szín nem elég, a gyerekek nem tudják szépen kikeverni a többi árnyalatot. Legalább 12 színű festéket vegyünk. A festékgombok ne emelkedjenek ki a műanyag keretből, mert használat közben összefolynak. Ecsetből puha sörtéjű, fém nyakú darabot válasszunk, legalább háromféle vastagságban. 






Tolltartó

Az emeletes tolltartóba sok minden belefér, de nem praktikus, mert állandóan cipzároznia kell a gyereknek, és a táskában is nehezen fér el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top