nlc.hu
Trend
Olcsóbb az utazás

Olcsóbb az utazás

A diákigazolványt az elsõ osztályos tanulók az iskolában automatikusan megkapják, a nagyobbaknak, ha a nyár folyamán elveszítették, már kérniük kell a pótlását.

Az igazolvány rengeteg közlekedési kedvezményre is jogosítja tulajdonosát, így már ezért is érdemes vigyázni rá. A tanulók, hallgatók utazási kedvezményei a 35/1999. (II. 26.) Korm. rendelettel módosított 287/1997. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján.


Itt találod az utazási kedvezmények összefoglaló táblázatát:  kattints ide!


Nappali és esti tagozatos hallgatók a vasúti és a távolsági autóbusz közlekedésben korlátlan számú 67,5 %-os, a HÉV valamint a személyhajó és RÉV közlekedésben korlátlan számú 50 %-os menetjegy kedvezményt vehetnek igénybe bármely utazáshoz.






Levelező tagozatos hallgatók a vasúti és távolsági autóbusz közlekedésben korlátlan számú 67.5 %, a HÉV valamint a személyhajó és RÉV közlekedésben korlátlan számú 50 %-os menetjegy kedvezményt vehetnek igénybe, a lakóhelyről (tartózkodási helyről) oktatási intézménybe járásra, valamint a gyakorlati oktatásra való utazásra, a lakóhely (tartózkodási hely) és a képzés helye között.

A hallgatók bérletkedvezménye a vasúti és távolsági autóbusz közlekedésben csak az iskola és a lakóhely (tartózkodási hely) közötti utazásra vehető igénybe. A távoktatásban résztvevő hallgatók utazási kedvezményre nem jogosultak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top