Trend

Az asztrológiai tanácsadás és a jóslás

Az asztrológiai tanácsadás kényes téma. Nem játék, amivel csak úgy kísérletezgethetünk, egy kis pszichológiát keverünk hozzá, és aztán az egészet tálaljuk a másik embernek.




Sajnos sok embernek még mindig hamis képe van arról, hogy mi is a feladata egy igazi asztrológusnak. Sokan elsősorban azt várják tőle, hogy megjósolja a jövőjüket, ami alapvetően lehetetlen, hacsak az asztrológus nem tisztánlátó, ennek viszont már nincs köze az asztrológiához. Lesz-e ötöse a lottón és mikor, mikor megy már végre férjhez és kihez, jól fog-e házasságot kötni, mikor utazzon, vagy mikor jön az életébe valami nagy szerencse? A pesszimistábbak a negatív életeseményekről szeretnének hallani, sőt olyan is akad, aki mindenáron azt akarná megtudni, hogy mikor fog meghalni.





„Az asztrológiában túl nagy figyelmet kapnak az események, és túl keveset az a folyamat, amely létrehozza az eseményeket. Az események valójában inkább útjelző táblák – természetesen szembetűnőbbek, mint a folyamat maga, de csak egy belső út külső jelzéseiként érdemes őket tanulmányozni. Csak az eseményekre összpontosítva lemondunk az önismeret és a változás felé vezető út egy nagy lehetőségeket rejtő eszközéről” (Cunningham).

Azt hiszem, ez az igazi lényege. Bármely bolygóhatás kifejeződhet külső eseményként, amely ráveszi az illetőt arra, hogy szembenézzen magában valamivel. És ez gyakran meg történik, ha nem tudjuk, miről is van szó – a külvilág valamilyen tényezője gyakran idéz elő ilyet. De ami igazán fontos, az az a belső folyamat, amit elindítanak ezek a bolygóhatások.





A horoszkóp segítségünkre lehet a legfontosabb feladatok megoldásában: hogy megismerjük önmagunkat!!! Őszinte tükröt tart elénk, és nem hízeleg a hiúságunknak, de igazi értékeinket is világosan mutatja. Megismerhetjük belőle sorsunk fő irányvonalait, azt hogy mi a nekünk rendelt igazi út, és mik azok a “szakadékok” amelyek fenyegethetnek. Az ún. rossz hatások azonban nem feltétlenül valami szerencsétlenséget jelölnek, inkább a tendenciákat mutatják, hogy lássuk, milyen hajlamok és adottságok élnek bennünk: figyelmeztet jó és rossz hajlamainkra egyaránt, és feltárja az eshetőségeket, amelyek abból származnak. Az önmegismerés és önfejlesztés útján aztán már ki-ki a maga sorsának kovácsa.





És ami a legfontosabb: azáltal válik valaki asztrológussá, hogy akként is él. „A tanácsadás éppen annyira eredményes, amennyire eredményesen a terapeuta él…ha a tanácsadás nem egyfajta életmód, akkor csupán játék a módszerekkel.” (Carkhuff Berenson: A tanácsadáson és a terápián túl)

És ekkor már lehet valaki asztrológus, pszichológus, bármilyen tanácsadó, az elnevezés mit sem számít. Ami számít, az a munka minősége, a tudatosság minősége, amely áthatja, és remélhetőleg bevilágítja a másik emberrel való kapcsolatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top