nlc.hu
Trend
Mikor és milyen rendszerességgel jógázz?

Mikor és milyen rendszerességgel jógázz?

Fontos feltétel az üres gyomor. Nagyobb adagú étkezés után három órával, kevesebb ételbevitel esetén egy óra múlva kezdj hozzá.




• A nap első gyakorlata az ébredés utáni nyújtózkodás legyen: lazán, könnyedén serkentsd fel a vérkeringésedet egy kis ágaskodással. Az alvás után a test lemerevedik, ellenállóvá válik, ezért reggel nem ajánlott nehéz gyakorlatok végzése. Reggel és délelőtt végezz izomnyújtásokat és légzőgyakorlatokat. Délután vagy este már az izmok is jobban bemelegedtek, illetve a napi teendők elvégzésének tudtában az elme is nyugodtabb, ilyenkor jógázz.

• Egy-egy új gyakorlatot csak néhányszor végezz el, nem szabad sokszor ismételni. Minden pózt háromszor-hatszor hajts végre. Mindig könnyebb gyakorlatokkal kezdj, aztán folytasd a nehezebbekkel. Egy-egy póz után ellentétes irányú következzen. Ha már nehezebb pózokat is végzel, akkor se felejtsd el a könnyűeket.





• Akkor tudsz előrelépni, ha rendszeresen gyakorolsz. Tűzz ki célul heti öt-hat jógás napot, s ha háromszor-négyszer betartod, akkor fejlődésed nem lesz lassú. Ám ha a heti kvótát mégsem teljesíted, akkor se bántsd magad: igyekezz pótolni, és ne nyugtalankodj! De fontos, hogy a bemelegítő sort és a légzőgyakorlatokat minden nap megcsináld! Rövid idő alatt bárki eljuthat arra a szintre, ahol már ösztönösen érezni fogja, mire van szüksége a gyorsabb fejlődéshez!





• Hetente egyszer iktass be pihenőnapot: megterhelt izmaidnak szükségük van a nyugalomra. Érezned kell, mikor fáradsz el, s akkor meg kell állnod. Fáradtan nem tudsz összpontosítani, tehát arra a napra
fejezd be a jógázást.

• Sokszor lesz izomlázad, mert izmaid eddig nem azt a munkát végezték, amire adatottak. És még többször lesz, ha nem rendszeresen gyakorolsz. Az izomlázzal járó fájdalmat le kell küzdeni, rá kell dolgozni, mert csak így tudsz eljutni az izom természetes erejének csúcsára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top