nlc.hu
Trend
Világjáró ebek

Világjáró ebek

Mivel a kutyák a gazdájukhoz, és nem a megszokott környezethez ragaszkodnak, ezért ha a feltételek adottak, nyaraláskor vigyük magunkkal õt. Néhány dolgot azonban ez esetben érdemes figyelembe venni.

Külföldön 





Aki kutyájával külföldre utazik, feltétlenül informálódjon az adott ország nagykövetségén a beutazási feltételekről. Lehetséges, hogy engedélyezik ezt, de ehhez számos oltásra van szükség, valamint beültetnek egy mikrochipet az állat testébe, mely segítségünkre lehet, ha kedvencünk elveszik. De vannak olyan kutyafajták, amelyek egyáltalán nem léphetnek be az adott országba, például a pitbull terrier vagy az argentin dog.


A repülőn





Ha kutyánkkal repülőgépen szeretnénk utazni, azt a jegy vásárlásakor előre be kell jelenteni, hiszen minden légitársaságnál mások az előírások. Egyeseknél például a kistestű kutyák és a macskák bizonyos régión belül ingyen utaznak a gazdival együtt az utastérben.

A nagyobb testű kutyák (8 kg fölött) már a csomagtérben utaznak egy kb. 55x40x20 cm-es ládában, amelyet a csomagtér egy különálló részében helyeznek el. Ezekben elegendő hely van számukra ahhoz, hogy felállhassanak. Mindenesetre az utazás előtt érdemes egy állatorvost felkeresni, aki megvizsgálja az állatot, hogy alkalmas-e a repülőútra.

Jó, ha otthon már próbáljuk hozzászoktatni a kutyát a ládához, néhányszor ültessük bele, közben beszéljünk hozzá. Ha az állat megismeri az utazóládát, később, mikor valóban utazásra kerül sor, már nem fog megijedni tőle. A biztonság kedvéért általában nyugtatót kapnak az állatok a repülőút előtt. Vannak olyan légitársaságok, ahol akár két kistestű állatot is felvihetünk az utastérbe, de ezeket egy 45x35x20 cm-es táskában kell tartani, amiből nem tudnak kiszökni.


Az autóban

Hosszabb autóutak előtt gondosan sétáltassuk meg az állatot, hiszen a hosszantartó ülés nemcsak az embereket viseli meg. Az elutazás előtti napon csak kevés ételt kapjon a kutya, és útközben gyakran álljunk meg néhány perces sétákra és itassuk meg az állatot. A nagytestű kutyákat válasszuk el az utastértől egy hálóval vagy ráccsal, így ha nagyot fékezünk, a kutya nem esik előre az utasok közé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top