Trend

Megfelelõ fegyver az izzadás ellen

Ha bemész egy boltba, nem elég, hogy a különféle márkájú izzadásgátlók közül kell választanod, ráadásul a formájuk sem azonos. A spriccelõs és kenõs változatok közül mindenki megtalálja a neki valót.





Spray

A jó öreg fujkálós változat. Régen csak ezt lehetett kapni, amíg meg nem jelent a golyós formátum. Praktikus, hiszen egyetlen gombnyomásra nagy bőrfelületet egyenletesen ér el, de nehezen viheted magaddal, mert általában nagy a mérete. Ezek között van a legtöbb olyan, amelyek esetleg irritációt okoznak. Ma már szinte mindet ózonbarát hajtógázzal töltik, de sok kell belőle, így a csomagolása ennek a leginkább környezetszennyező.






Pumpás dezodor


Más összetételű hatóanyagot tartalmaz, mint a spray, és nem kell bele hajtógáz. Épp ezért a csomagolása is más, és általában kisebb is. Így ez eleve környezetkímélőbb változat. Az irritáció veszélye is kisebb.

Golyós dezodor

Kisebb terjedelme általában női táskába is befér. Jól kenhető állaga miatt szabályozhatóbb mennyiségben is használható, az akrobatikusabbak még felöltözve is felújíthatják a reggeli felkenést. Érdemes olyat választani, ami gyorsan szárad, mert egyetlen hátránya, hogy kissé nedves közeget alkot.




 

Deo-stift

Ezt a változatot először a kozmetikai szerektől viszolygó férfiaknak készítették, valószínűleg azért, mert nem folyik, hanem szilárd, hűsítő érzést nyújt. Szintén kicsi a mérete, és használatával kiküszöbölhető a golyós deok száradására való várakozás is.








Krémdezodor


Ez talán a legújabb változat. Kiváló túlérzékeny bőrre. A krém ugyanis ápol és véd az izzadás és a kórokozók ellen. Általában alkoholmentes változatban készül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top