Trend

Szem elõtt van, gyakrabban, mint gondolnád!

Az idei trendek és a várva várt meleg bizony ismét kedveznek az ujjatlan vagy nagyon rövidujjú felsõknek. Ha pedig ilyet vennénk fel, ma már egyértelmû, hogy elõtte néhány dolgot bizony meg kell tennünk.




Ilyen például a szőrtelenítés. Anyáinknak még szerencséje volt, az akkori világ nem követelte a nőktől ezt az áldozatot, de ma már egyértelmű, hogy meg kell tennünk. Arról nem is beszélve, hogy a szőrtelen bőr kevésbé izzad, higiénikusabb, így tehát a dolog nem pusztán esztétikai szempontból fontos.

A másik, amire igencsak oda kell figyelni, az az izzadásgátlás. Valószínűleg már mindenki az unalomig fújja, hogy az izzadtság magában nem kellemetlen szagú, csak a baktériumok hatásává lesz az. De a nem kellemetlen szagú, nagy mennyiségű izzadtság sem éppen kellemes élmény vagy látvány. Legjobb megelőzni a bajt.






A ma kapható dezodorok többsége már nem arra a módszerre épül, hogy erős illatával elnyomja a szagokat, hanem a gyökerénél ragadva meg a problémát, magát az izzadást akadályozza. Ez azért is praktikus, mert a legtöbb nő nem a dezodorja, hanem a parfümje illatát szeretné érezni, így viszont szinte illatmentes dezodorokra vágynak.

Az izzadásgátlás és a látvány miatt is fontos, hogy csak olyan termékeket használjunk, amik nem váltanak ki irritációt. Még a tusfürdő is okozhat ilyen problémát! Különösen fontos, hogy természetes anyagból készült, laza ruhát hordjunk, így már eleve gátat vetünk az izzadásnak.



És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hónalj bőre elég sok irritációnak van kitéve, és különösen szüksége van a megfelelő ápolásra, hidratálásra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top