Trend

A nap meg a víz

Unod már a témát? Pedig nem visszük túlzásba a nap sugarai elleni védekezést és a hidratálást. A negatívumokban bizony a férfiak járnak az élen, de sajnos a nõk sem figyelnek oda eléggé.

Pedig néhány egyszerű trükk betartásával sokkal tovább megőrizhető lenne a bőr szépsége, sőt, egészsége. Nagyanyáink talán még megtehették, hogy nem ápolták rendszeresen bőrüket, de a mai környezeti ártalmak és az erősödő UV-sugárzás korában ez bizony nem luxus többé, hanem a mindennapi nő egészségének és szépségének megőrzését szolgálja.






A nap

A napból hozzánk érkező UV-sugárzást azért ne kárhoztassuk egyértelműen. A leégésért felelős UV-B sugarak segítik pl. a D-vitamin szintézisét a szervezetben. Viszont a túl nagy dózis az UV-A és UV-B sugarakból sok más hatás mellett a vizet is elvonja a bőrből.

Ezt már valószínűleg mindenki észrevehette, amikor a vízpartról távozva száraznak érezte bőrét, arcát. Ez bizony vízvesztés a javából, a bőr azonnal húzódni kezd. Akkor is, ha nem égtünk le, akkor is, ha használtunk naptejet.


A víz






A víz pedig – szintén unalomig ismert, de komolyan nem vett tény – felelős a bőr komfortérzetéért, védekezőképessége jó megtartásáért, későbbi öregedéséért. Nem árt tehát, ha fenntartjuk a kényes egyensúlyt. Ma már a nők nagy része tisztában van azzal, hogy a bőr lehet vízszegény, vagy elvesztheti természetes zsírtartalmát is. Nyáron inkább az előző probléma a jellemző, különösen mivel a napozókrémek a zsírt pótolják, a vizet azonban csak ritkán.

A fő feladat tehát az, hogy a bőr megfelelő nedvességtartalmát igyekezzünk pótolni. Szerencsére ezt nem is tudjuk túladagolni, mint esetleg a zsírral tehetnénk. Legjobblenne, ha minden testápoláshoz használt szerünket úgy választanánk ki, hogy a nedvességet segítse pótolni. Már a tusfürdőt is! Egy igazán hidratáló tusfürdő máris képes az elveszett nedvesség egy részének pótlására. És ez nagy segítség egy forró nyári napon, amikor senki nem kívánja a testápolókat!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top