Trend

Ami egy tusfürdõbe kell

Bár nyáron nem kell a hideg okozta kiszáradástól tartanunk, a bõrünknek ilyenkor is szüksége van hidratálásra. Mégpedig az intenzív napsugárzás és az izzadás miatt is.




A melegben is pótolnunk kell tehát az elvesztegetett elemeket, nedvességet, lipideket. Ilyenkor legpraktikusabb olyan tusfürdőket választani, amelyek tartalmazzák ezeket az anyagokat. Lássuk, mi minden rejthető egy tusfürdőbe.


Hidratálás

Az elsőrendű feladat nyaranta. A napfény, a meleg, a fürdés, a gyakoribb zuhanyozás mind elvonja a bőrből a nedvességet. Ezt úgy előzhetjük meg, ha olyan tusfürdőt használunk, ami már zuhanyozás közben hidratál. Jó választás a Dove Intenzív Ápoló KrémtusfürdŐ, mely tiszta selyemkivonata és makadámia olaj tartalma révén gazdag hidratáló ápolást nyújt bőrödnek.






Lipidek


A bőr megfelelő védelméhez a zsírok is hozzátartoznak. Ha az ezt szolgáló lipidekből nincs elég, kirepedezik, húzódik, érzékennyé válik a bőr. A lipidek ellensége pl. az uszoda vizének klórtartalma, vagy a tengervíz sója. A Dove KényeztetŐ KrémtusfürdŐ bőrazonos lipidjei mélyen behatolnak a bőrbe és segítik fenntartani annak természetes vízháztartását.

Ásványi anyagok

A bőr tökéletes működéséhez ásványi anyagokra is szükség van. Ezekre is szert tehetünk tusfürdőnkből, de persze a kiegyensúlyozott táplálkozásnak is nagy a szerepe. Ilyen a Dove Bőrnyugtató Ásványi tusfürdő, a relaxálás és ápolás érzését nyújtja bőrödnek és érzékeidnek minden nap.






Vitaminok


A, E, és B-vitaminok. Ezek a legfontosabbak, ha szép bőrt szeretnénk. A frissítő, ellenállást növelő hatásért a C-vitamin szerepét se becsüljük le. Bár ezek esetében is fontos, hogy táplálékunkkal bevigyük a megfelelő mennyiséget, egész biztos, hogy kozmetikumokkal nem fogjuk túladagolni!


Legjobb tehát, ha mindig bőrtípusunknak megfelelő tápláló termékeket választunk. Sőt, nem árt, ha többfélét is tartunk otthon, így mindig épp azt használhatjuk, amelynek hatására vágyunk, legyen az frissítés, nyugtatás vagy táplálás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top