nlc.hu
Trend
Édesanyám a kisbabámban élhet tovább

Édesanyám a kisbabámban élhet tovább

Gyönyörû, egészséges gyermek: ez a legfõbb kívánsága Zsuzsának az idei évre. A riporternõ legtitkosabb vágya teljesült Dr. Ketskés Norberttel kötött házasságával és májusra várt kisbabájával.





– Hogy érzed magad?

– Köszönöm, jól, bár most éppen diétás teát kortyolgatok, mert valamilyen fertőzést szedtem össze. A párom, bár nem szívesen, de adott egy szurit is, hogy mielőbb meggyógyuljak. Szerencsére a tünetek nem függnek össze a terhességgel, múló betegségről van szó. Ebben a pillanatban megcsörren a telefon, a párja van a vonal végén, az egészségéért aggódik. – Jobban vagyok… – mondja Zsuzsa kedvesen, és elbúcsúzik.
– Mindig arra vágytam, hogy olyan férfi legyen a születendő gyermekem
apja, akinek a tekintetében ugyanazt a vágyakozást látom, amit én érzek. Hogy ő is ugyanannyira óhajtsa ezt a kisbabát, mint én. Ez az álmom most biztosan teljesült.

– Többször elmesélted már, hogy ő volt édesanyád kezelőorvosa. Hogyan lett ebből a kapcsolatból szerelem?

– Hihetetlenül hangzik, de sokáig csak telefonon tartottuk a kapcsolatot. A mamám cukorbeteg volt, folyamatos orvosi ellenőrzésre szorult, de makacs betegként nem szeretett a rendelőbe elmenni. Ez komoly problémát jelentett. Amikor panaszkodtam erről az egyik kolléganőmnek, Norbertet ajánlotta, mert házhoz jön, felírja a gyógyszereket, megvizsgálja. Felhívtam telefonon, egyeztettem vele, és minden ment a maga útján. Jó fél évig…

– Mígnem?

– Találkoztunk, mert újabb adag gyógyszerre volt szükség. Összefutottunk, hogy odaadja a vényt. És egyre többször találkoztunk, mert arra kényszerültem, hogy
a szüleimhez költözzek, amikor elindult a válóperem. Így indult, és
a mamám súlyos betegsége kovácsolt össze minket.

– Ő áldását adta rátok?

– Nagyon boldog volt, hogy összetartozunk. Onnantól kezdve, hogy ez egyértelművé vált, és tavaly ősszel eljegyeztük egymást, a szülők is összeismerkedtek. Új dimenzió nyílt meg előttük. Szívesen látogatták egymást, a mamák recepteket cseréltek, nagy családi ebédeket rendeztek. Fájdalmas, hogy ebből olyan kevés jutott. Azt a fajta kiegyensúlyozottságot láttam a szüleimen, amit régóta megérdemeltek volna.

– Példaként áll előtted a házasságuk?

– Negyvenhat évet éltek együtt, szinte szimbiózisban. Ők ugyanis otthon dolgoztak: édesapám grafikusművészként, anyukám pedig a születésem után kottagrafikusként.

– Tudod, hogy nagyon hasonlítasz rá?

– Igen. A telefonomban benne van a fiatalkori fotója.

Megmutatja nekem is. Fiatal, életteli, mosolygós nő néz vissza ránk, mintha Zsuzsát látnám.

– Nagyon jóban voltatok, ugye? Mint két barátnő…

– Igen, mindent tudott rólam. És nagyon komoly, őszinte kritikusom is volt. Ha nem kifogásolt semmit, akkor biztos lehettem benne, hogy jó voltam. Magányos pillanataimban sokszor eszembe jut, hogy kismamaként kérdezném, vajon ő mit érzett egy-egy szituációban, amikor engem várt. Persze mást is kifaggathatok, de az nem ugyanaz. Mégiscsak én vagyok a genetikai lenyomata. Disznóság az élettől, hogy így alakult…
Tudom, hogy mennyire szerette volna látni a kisbabánkat. A fizikai jelenléte is rettenetesen hiányzik. Úgy megölelgetném, megpuszilgatnám, és várnám, hogy magához szorítson. De hiszek benne, hogy most is velünk van.

– Egy évvel ezelőtt megjelent veled egy „asztrobeszélgetés”. A végén azt mondtad, készen állsz az anyaságra.






 


A cikk folytatását megtalálod a Maxima 3-as számában. Keresd az újságárusoknál!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top