Trend

Magyar tervezők őszi kollekciója a lila és a fekete jegyében

A hazai divattervezők új generációjának tagjai mintha ugyanazt a házi feladatot kapták volna. "Tervezz őszi kollekciót a fekete és lila színre építve!" Az Iparművészeti Múzeum, a MOME és a Marie Claire Divatmozgalom közös szervezésében megrendezett Kortárs Kifutó bemutatón jártunk.

Anh Tuan, az Artista, a Je suis belle, Konsánszky Dóra, Nanushka és a USE Unused. Olyan nevek, amelyekre már nem csak a szakmai szférában kapják fel a fejüket, hiszen a kortárs hazai divat legjelentősebb képviselőit egyre többen ismerik országszerte. Ők mutatták be 2008-as őszi-téli kollekciójukat az Iparművészeti Múzeum aulájában. Bár hat teljesen eltérő stílusú tervezőről, illetve tervezőcsoportról van szó, a kollekciójukat meghatározó fekete szín egyetlen látványos show-vá olvasztotta a bemutatókat.

A vietnámi származású, de magát szívvel-lélekkel budapestinek valló Luu Anh Tuan kollekciója méltó felütése volt az estének. Progresszív, lakkrészletekkel és óriásszegecseknek tűnő részletekben gazdag dominaruhái a finomabb nők ruhatárában is megférnek.
www.anh-tuan.com

Nézd meg a bemutatón készült fotókat képgalériánkban! »

A Budapesten és Bécsben működő Artista Divatstúdió tervezőgárdája (Imre Katalin, Rácz Nóra, Schön Edina és Stampf Kati) mintha gyerekkoruk padláskalandjaiból merítettek volna ihletet. A földszürke felsők, mélyülepű nadrágok, óriáskabátok, hatalmas tarisznyák, lyuggatott kardigánok és frakk-kabátok egyszerre nosztalgikusak és modernek, nőiesek és bolondosak.
www.artistafashion.com


Az igazi bolondozást azonban Dévényi Dalma és Kiss Tibi kollekciója jelentette. A Je Suis Belle tervezőpárosát az Adams Family hangulata ihlette. A feketét először ciklámenbe hajló lilával majd mosott kobaltkékkel kombinálták, az overallok kar- és lábrészét denevérszárnyakra emlékeztető lebernyeggel kötötték össze, a kötött sapkákra pedig tüll fátylakat varrtak.
www.jesuisbelle.hu


Konsánszky Dóra diszkrét eleganciája maszkulinná vált. A szabásvonalak csataterén izzó narancssárgák és lilák harcoltak a feketével, a katonai zubbonyok sziluettje áttetsző blúzokban öltött testet, és mindent uraltak a hangsúlyos vállmegoldások és a gallérok.
www.konsanszky.com

A Nanushka, azaz Sándor Szandra fekete kollekciójában igazi meglepetést jelentettek a teveszőrszín együttesek, és hatalmas galacsinnyakláncok.
www.nanushka.com

A közönség körében legnagyobb sikert a USE Unused csoport (Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András) rafinált, húzott, ráncolt kollekciója aratta. A mondén hatású, magasan záródó darabok nemhogy elfedik a nőies íveket, de a sejtelmesen hullámzó, tekeredő szabászati remekművekbe bújva vérforraló sikert arathatunk.
www.use.co.hu



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top