Trend

10 perc az életedből

10 perc nem nagy idő, mégis annyi mindent tehetünk önmagunkért 10 rövidke perc alatt. Gondoskodhatunk jobb közérzetünkről, örömet szerezhetünk másnak, és a szépségünkért is sokat tehetünk.

Segítünk 10 tippel, hogy mivel töltheted el ezt az időt. Válassz, akár minden napra egy másikat!

10 perces kávé
10 perc az életedből
Egy forró fekete a kolléganővel vagy a legjobb barátnővel. Éppen ez hiányzik mindannyiunknak, hogy jól induljon a reggel. 10 percnyi feltöltődés, és azután kezdődhet a fárasztó munkanap.

10 percnyi séta

Az egészségünkért elég, ha minimális erőfeszítést teszünk. Szinte hihetetlen, hogy egy 10 perces séta mennyi friss oxigénnel látja el a szervezetünket, és hogy ez a néhány perc milyen fontos kikapcsolódást jelenthet. Szálljunk le egy megállóval korábban, vagy miután leparkoltuk az autót, tegyünk egy kört a ház körül. Tényleg megéri!

10 perc az új hajszínért

Tudom, azt hiszed, hogy egy új szín kialakításához bizony nem elég a 10 perc, pedig nagyon tévedsz. A L’Oréal Paris ugyanis megalkotta az Excell10’ hajfestéket, amely egyedülálló összetételének köszönhetően gyorsabban hívja elő a színt, minden ősz hajszálat befed, és erősíti a hajat, miközben életerőtől ragyogó hajszínt és kasmírpuhaságú hajat eredményez, mindössze 10 perc hatóidővel.
Az optimalizált pH-összetétel kíméletesebb a hajhoz. Kevesebb ammóniát szabadít fel, így kellemes az illata.

A kakaóvajat tartalmazó Kasmír balzsam „védőburkot képző” hatása simábbá, puhábbá, rendezetté és könnyen kifésülhetővé teszi a hajat. A hajszín csillogásának kiemelésével élettelibbé, ragyogóbbá és kasmírtapintásúvá varázsolja.

Az Excell10’ hatására a haj fokozottan ellenáll a külső káros hatásoknak, és jelentősen csökkenti a hajszálak töredezését.

Próbáld ki, és meglátod, 10 perc múlva egy új nő néz rád vissza a tükörből! Míg elkészül a reggeli kávéd, megújíthatod külsődet. Ráadásul mostantól kibővült színpalettával, 19 gyönyörű színben kapható, a nagyon sötét barnától a pikáns vöröseken át a legvilágosabb szőkékig.

Néhány hasznos tippet érdemes észben tartani:

  • Az első festés alkalmával érdemes akár két árnyalattal is világosabbat választani, hiszen mindig sötétebbnek látjuk a hajunkat, ha egy új színt alkalmazunk.
  • Ne hagyjuk fenn a 10 perces hatóidőnél hosszabb ideig a festéket, ugyanis ez az összetétel pontosan úgy lett kifejlesztve, hogy ennyi idő alatt érje el az optimális hatást.
  • Ajánlott benedvesített hajra felvinni a festéket.
  • A végén pedig hideg vízzel leöblíteni a balzsamot a még fényesebb eredmény érdekében.

10 perc az életedből


10 perc az alakunkért

10 perc bőven elég egy kis otthoni tornához, amellyel formában tarthatjuk a testünket. Néhány apró gyakorlat, és máris szebbnek és kívánatosabbnak érezhetjük magunkat.

– 1 perc: bemelegítés – helyben járás.

– 2 perc: kitörés, egyik lábunkkal hátralépünk, majd a másikkal előrelépve behajlítjuk a térdünket. Mindkét lábunkra 10-20 gyakorlatot végezzünk.
– 1 perc: guggolás (kezünket elöl kinyújtva guggoljunk le, amíg a combunk párhuzamos vonalba kerül a földdel).
– 2 perc: fekvőtámasz.
– 2 perc: hasizomprés vagy felülés.
– 2 perc: nyújtás.

Ennyire egyszerű!

 

10 perc az életedből10 perc a lelkünkért

Tegyük be a lejátszóba a kedvenc zeneszámunkat, és hagyjuk, hogy a muzsika magával ragadjon. Hallgassunk meg egy-két régi számot, hogy helyrebillentsük a hangulatunkat. Ha van kedvünk, még táncolhatunk is.

10 perc rendrakás

Nem is gondolnád, mennyi apró házimunkát végezhetsz el 10 perc alatt. Íme néhány példa: meglocsolhatod a virágokat, összeszedheted a szennyest, beindíthatsz egy mosást, elmosogathatsz, elrakhatod az edényszárítóról a megszáradt edényeket, beágyazhatsz, és ez még csak a kezdet. Ha végiggondolod, biztosan neked is lesz számos ötleted.

 

10 perc sütés

Ha nincs csak 10 percünk, akkor készíthetünk valami finomságot a családnak. A 10 perc alatt elkészülő fánk nem csak a farsangi időszakban nyűgözi le a gyerekeket.

Hozzávalók: 15 dkg liszt, késhegynyi só, 1 db tojás, 1 sütőpor, 1 pohár natúr joghurt.

Az összetevőket keverjük össze egy tálban. Vizes kézzel készítsünk kis labdákat a masszából, és süssük ki forró olajban. Egy kis baracklekvárral isteni csemege.

 

10 perc az életedből10 perc a szülőkkel

Hívjuk fel telefonon a szüleinket, és meséljük el, mi történt velünk aznap. Biztosan nagyon nagy örömet szerzünk nekik. Ne feledjük, hogy nekünk az a 10 perc fel sem fog tűnni, de nekik mindennél fontosabb.

10 perc masszázs

Nem is hinnénk, mekkora örömet szerezhetünk a kedvesünknek egy 10 perces masszázzsal. Ez lehet egy frissítő talpmasszázs vagy egy stresszoldó fejmasszázs. Ha jól csináljuk, akkor számíthatunk rá, hogy viszonzásul ő is szívesen átmasszírozza a hátunkat, lábunkat. Ezek a meghitt pillanatok pedig nemcsak a testünknek tesznek jót, hanem a kapcsolatunkat is jobbá tehetik.

 

10 perc a bőrödért

Minden zuhanyzás végén használj váltózuhanyt a bőröd szépségéért. Ne feledd, hideg vízzel fejezd be, hogy feszesebb legyen a bőrfelület. Zuhanyzás után kend be a tested testápolóval. Ha közben a narancsbőrrel is felvennéd a harcot, a 10 percbe bőven belefér a L’Oréal Paris Perfect SLIM Laser használata is, amely megszabadít a csúnya gödröcskéktől.

Most gondold végig, te éppen mit csináltál az elmúlt 10 percben? Semmit? Akkor éppen itt az ideje, hogy tudatosan megtervezd a következő 10 perceidet!

Neked mi jutott eszedbe? Indítsatok egy fórumot, és osszátok meg 10 perces ötleteiteket!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top