Trend

Arcbarát alvás

Kisimult arccal, üdén szeretnél ébredni? Jöjjenek a legjobb tanácsok a pihentető, jó alváshoz!

Sokan úgy tartják, a fiatalság egyik titka a sok pihenésben rejlik, pedig egy kiadós éjszakai alvás önmagában még nem elég a kisimult reggeli archoz. Nézzük az ehhez szükséges extrákat!

Lefekvés előtt két órával már ne étkezzünk, főleg ne nehéz ételeket. Nemcsak a gyomrunkat kímélhetjük meg, hanem önmagunkat is egy álmatlanul vagy forgolódással, rémálmokkal töltött éjszakától.

Kerüljük a kávé, vörösbor és csokoládé fogyasztását este, ezek ugyanis bármely más ételnél jobban megterhelik a gyomrot.

Soha ne feküdjünk le haraggal a szívünkben! Vita esetén béküljünk ki a párunkkal, elkerülhetünk így egy zaklatott, rémálmokkal tűzdelt éjszakát.

Arcbarát alvásMeditálj, imádkozz, vagy csak szimplán nyugodj meg kicsit lefekvés előtt! Rendezd a gondolataidat, a napi élményeidet! Készülj fel egy jó, mély alvásra.

Menj el a mosdóba közvetlenül lefekvés előtt! Ha nem is érzed szükségét, elkerülheted vele, hogy a legszebb álmodat kelljen félbeszakítanod később emiatt.

Ne legyen sem túl meleg, sem túl hideg a szobád! Ha olyan helyen laksz, a legjobb, ha az ablakot is kinyitod éjjelre.

Napi rutin az alvásban. Az embernek nem kell feltétlenül 8 órát aludnia, hogy kipihent legyen, az viszont sokkal fontosabb, hogy lehetőleg mindig nagyjából ugyanannyit pihenjen. Ha tudunk, igyekezzünk mindennap hasonló időben feküdni, kelni.

A zajártalom kiküszöbölése. Sajnos a szirénázó rendőrségi autók, éjszakai villamosok vagy a dübörgő forgalom ellen nincs gyógyszer, de egy jó ablak vagy füldugó sokat segíthet.

Kelj fel azonnal! Buddhista mesterek szerint az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy hamar felébredjünk, az, hogy azonnal felkelünk. Frissebbek, éberebbek leszünk, mintha ötpercenkénti szundifunkcióra kapcsolnánk az óránkat.

Kezdjük egy pohár hideg vízzel a napot! Beindítja az anyagcserét, és ébresztőnek sem utolsó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top