Trend

A csizmaviselés aranyszabályai

A csizma a legizgalmasabb és legkarakteresebb ruhadarabok egyike. A stílusa mindenképpen rányomja a bélyegét a ruházatodra, ezért könnyű elrontani, hogy mivel és hogyan viseld. Ám ha az alábbi alapszabályokat betartod, a megjelenésed stílusos és ízlésese lesz!

Ne a csizma diktálja az öltözködésed!

A csizmáknak önmagában is erőteljes a hatása, és alapjaiban határozzák meg a külsőd és a stílusod. Valamivel egyensúlyozd kell ezt, ezért minden tanácsos a ruházatod egyes részletét a csizmádhoz igazítani. Ha ezt teszed, túl egyöntetű és egyoldalú lesz a külsőd, különösen akkor, ha az adott csizma extrémebb megjelenésű vagy színű.

A csizmaviselés aranyszabályai

Bő szárú nadrágot ne tűrj a csizmádba!

A lazább szabású nadrágokat tilos a csizmába gyűrni, mert nagyon rossz hatást váltanak ki. Ilyet csak akkor tegyél, ha gumicsizmáról van szó, amiben a kiskertbe mész dolgozni – az utcán viszont csak azt a nadrágod dugd a csizmaszárba, ami szorosan a lábadra simul, és könnyedén belecsusszan a csizmába,

Ne erősíts rá mindenáron a csizma stílusára a többi ruhadarabbal!

Egy pár csizma meghatározza a nő megjelenését: magára vonja a figyelmet, határozottan és egyértelműen beszél a viselője személyiségéről. Általában hiba, ha megpróbálunk ráerősíteni a többi ruhadarabbal is egy önmagában is karakteres csizma stílusára: ennek rendszerint ízléstelen kavalkád és túlzás lesz az eredménye. Ha két ruhadarab hasonló stílusú és mindkettő önmagában is jól mutat, attól még egyáltalán nem biztos, hogy együtt jók lesznek.

A szoknya és kabát aljának helye a csizma felett van!

Ha kabáttal és/vagy szoknyával hordod a csizmát két lehetőséged van: vagy a csizma fölött véget ér a ruha, vagy egészen rálóg, mondjuk bokáig. A kettő között minden más dolog ízléstelen és mulatságos hatást kelt.

+1 szabály a tároláshoz

A jó csizma drága dolog, ezért érdemes egy kis extra odafigyelést adni neki, hogy minél tovább használható maradjon. Hazaérkezve ne vágjuk a cipőszekrény aljába széthúzott cipzárakkal és szomorúan oldalra billenő szárakkal. Vegyünk elő inkább két üres, másfél literes műanyag vizes palackot, ezt dugjuk a csizma szárába – így a bőr kevésbé ráncosodik, lassabban törik meg, és tovább szebb marad!

+1 szabály a vásárláshoz

Amikor csizmát vásárolsz, gondolkozz előre: ha a ruhatáradban ez lesz az egyetlen ilyen lábbeli, akkor mindenképpen olyat kell választanod, ami a lehető legsemlegesebb stílusú és színű, hogy a legkülönfélébb ruháidhoz és alkalmakra is felvehesd. Bármennyire is vonz mondjuk egy narancssárga, őrülten szexi, combközépig érő darab, ebben a helyzetben sokkal bölcsebb, ha egy közép magas sarkú, fekete vagy sötétbarna, dísztelen, de elegáns szabású, térd alá érő csizmát választasz.

 

Még több csizma az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top