Trend

Ezért imádjuk a cipőket – ez szex és más semmi

Nézz magadba egy pillanatra, és gondold át őszintén, milyen érzések is fűznek a cipőidhez – legyen az magas sarkú gyönyörűség, melengető, csinos csizma vagy egy kis bájos, rafinált szandál. Ne lepődj meg, ha rájössz, mennyire kötődsz hozzájuk. Mi nők szinte mindnyájan különösen vonzódunk a cipőkhöz, aminek számos megmagyarázható és fel nem fogható oka van.

A nők cipőfétise egészen természetes és normális dolog, nincs mit szégyellni rajta. A cipők vonzók, szépek, csinosak és szexik, és olyan tulajdonságokkal ruháznak fel minket, amikre mindannyian vágyunk: vonzók, szépek, csinosak és szexik leszünk tőlük. Hogy mindez miért van, tudományosan is bizonyították – nem csak brit tudósok. Lássunk hát néhány ésszerű magyarázatot a cipőimádatunkra!

A vásárlási láz

A vásárlás dopamint szabadít fel az agyban, ezt már régen kimutatták tudományos kísérletek. A cipővásárlás pedig a szokásosnál nagyobb mennyiségben váltja ki ennek az anyagnak a termelődését. Hogy miért izgalmas dolog ez? Azért, mert a dopamin az örömérzetért, az eufóriáért, boldogságért felelős egyik vegyület, és hogy ez újra és újra megjelenjen az agyban, nagyon sok mindenre hajlandóak vagyunk.

Ezért imádjuk a cipőket – ez szex és más semmi

Például vásárolunk egy újabb pár cipőt, holott ezt semmilyen különösebb racionális érv nem indokolná. Pusztán azért tesszük, mert örömünket leljük a cipő megszerzésében. Valamennyien természetes dopaminfüggőségben élünk, és a cipővásárlással kielégülést tudunk szerezni magunknak. Ez önmagában még nem magyarázat arra, hogy miért imádjuk mi nők a cipőket, de arra igen, hogy miért érzünk ellenállhatatlan kényszert rá, hogy minél nagyobb számban gyűjtögessük őket.

A cipősarok emeli az önbizalmat

A cipők sarkának magassága tudat alatti kifejeződése hatalmi és társadalmi helyzetünknek. Olyan dolog ez, mint a férfiaknál az autó: akinek nagyobb, szebb, erősebb van, az a nagyobb király. Hiába tudjuk az eszünkkel, hogy ez nem feltétlenül igaz, ösztönösen mégis magasabb hatalmi státuszba soroljuk azt, aki nagy, fekete járgányokkal utazik, mint aki kerékpárt tol a járdán. A női cipők sarka éppen így hat a tudatalattinkra: egyfelől meggyőzi a többieket arról, hogy többek, jobbak szebbek vagyunk náluk, másrészt önmagunkra is így hat: magas sarkú cipőt viselve a legtöbb nő magabiztosabb, önbizalommal telibb, és szebbnek érzi magát. Aki ezt az érzést megízlelte, nem szívesen mond le róla, és mivel egy ilyen tárgyat – és vele a hatalom és a szépség mámorító érzését – sokkal egyszerűbb megszerezni, mint egy méregdrága autót, a nők újabb és újabb cipőket vásárolnak.

Ezért imádjuk a cipőket – ez szex és más semmi

Alakformáló pasimágnes

A magas sarkak nem csak a testmagasságot emelik, hanem előnyösen formázzák az alakot. Optikailag megnyújtják a lábakat – márpedig az is tudományosan bizonyított tény, hogy a férfiak ösztönösen vonzóbbnak tartják a hosszú lábat, amit persze tudósok nélkül is tudunk mindannyian –, de ezen kívül kerekebbé teszik a vádlit, a popsit, büszkébbé és feszesebbé az egész testtartást. Magas sarkú cipőben a megjelenésünk méltóságteljesebb, imponálóbb, szexuálisan attraktívabb, márpedig ezt az érzést mi nők mindennél jobban imádjuk. És ha csak egy pár cipő árába kerül, hogy ezt megszerezzük magunknak, ugyan miért mondanánk le róla?

A láb és a szex helye az agyban egymás mellett van

Arra is van gyakorlatias magyarázat, hogy miért társítjuk olyan szorosan a szexet és a nemi vonzalmat a lábhoz. Az agyban a nemi szervek működéséért és szexualitásért felelős terület közvetlen a láb működtetését ellátó mellett található. A két terület közelsége olyan agyi kapcsolatokat hoz létre, ami miatt a láb a szexualitás, az erotikus vonzerő egyik legfontosabb megnyilvánulási formájaként jelenik meg számunkra tudat alatt. Nincs mit tenni: a pasikat beindítják a hosszú női lábak még akkor is, ha a “viselőjük” egyébként egy hűvös és szexuálisan nem éppen aktív személyiség. És ezzel mi tökéletesen tisztában is vagyunk.

Ezért imádjuk a cipőket – ez szex és más semmi

Élvezd a cipőmániád!

A női cipők, főként a magas sarkú cipők mindig arról szólnak, hogy felhívják a figyelmet a nőre, aki hordja őket – pontosabban a lábára. Mert a lábaknak titkos vonzerejük van, mi pedig azt szeretnénk, hogy a lábunkra nézve a férfiak vágyat érezzenek irántunk, csodáljanak, istenítsenek, hódolattal boruljanak le előttünk, és arra vágyunk, hogy szép lábakon tipegve szexinek, kívánatosnak, magabiztosnak érezzük magunkat. Hát ezért imádjuk a cipőket, és ezért van szükségünk mindig újabb és újabb, szebbnél szebb darabokra. Nincs miért szégyellnünk ezt a vágyat: csupán örömteli életet akarunk élni és tetszeni szeretnénk, a cipők pedig nagyon sokat segítenek abban, hogy ezek a vágyaink beteljesüljenek.

 

Még több cipő és szex az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top