Trend

Igazi mérföldkő: dél-afrikai modell a Vogue első albínó címlaplánya

Thando Hopa, a Vogue első albínó címlaplánya nemcsak modell, hanem ügyvéd, író és aktivista is.
vogue, cimlap

Thando Hopa volt az első dél-afrikai nő, aki szerepelhetett az ikonikus Pirelli-naptár 2018-as, Alice Csodaországban című kiadásában – nem csoda, hogy a BBC 2018-ban a világ 100 legbefolyásosabb és inspirálóbb nője közé választotta. Most azonban még ennél is jelentősebb mérföldkőhöz jutott az ügyvédként, íróként és aktivistaként is tevékeny modell: ő lett a portugál Vogue 2019 áprilisi, African Motherland alcímű számának címlaplánya, egyben pedig az első albínó nő, aki a híres divatmagazin borítójára került. 

Mondhatnánk, hogy egy álom vált ezzel valóra számára, de a helyzet az, hogy még ennél is többről van szó, neki ugyanis eszébe sem jutott, hogy valamikor majd a saját fotóját látja viszont az újságosoknál. Ő maga erről így vallott kapcsolódó Facebook-posztjában: „Egyszer azt mondtam egy közeli barátomnak, hogy nagyon szeretnék albínó nővel találkozni a Vogue címlapján – akkor még nem gondoltam volna, hogy ez a lány én leszek.” 

Hopa persze elsősorban nem annak örül, hogy az övé a címlap, hanem annak, hogy albínó lévén a szerepeltetésével megint lépett egyet előre a világ. „Eljutottam arra a pontra a karrieremben, amikor a testem minden részletét értékelem, és tudom, hogy bárhova is tartok, a lényem mindig megfelelő lesz úgy, ahogy van – írta posztjában a modell. – Köszönet a Vogue magazin portugál kiadásának, amiért lehetővé tették, hogy hozzájáruljak egy lábjegyzettel a történelemhez”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top