nlc.hu
Trend
10 tavaszi alapdarab, amivel érdemes felfrissíteni gardróbunkat

10 tavaszi alapdarab, amivel érdemes felfrissíteni gardróbunkat

Nem kell ész nélkül mindet beszerezned, divattippjeink között azonban biztosan találsz párat, amik segítségével látványosan megújíthatod tavaszi ruhatáradat.

#1

Virágos maxi ruha

A virágminta örök divat, nem hiányoznak az idei trendek közül sem, maxi ruhával kombinálva pedig tökéletes, ha csinos, mégis kényelmes öltözéket szeretnél. A romantikus apró virágostól a nagy, virágfejekkel díszített darabokig számtalan változatban, no és persze alapszínben megtalálhatjuk, így magasságtól, testalkattól függetlenül mindenki találhat számára előnyös szabásút.

Fotó: instagram/catherine.grey

#2

Nem skinny farmer

Nincs semmi bajunk a skinny farmerrel, de nem baj, ha néha elszakadunk tőle. Tegyünk egy kis komfortzónán kívüli utazást a momjeans, a boyfriend, vagy szűkített változata, a girlfriend farmerok világába, ezek a típusok ugyanis nagyon kényelmesek, divatosak és legalább olyan jól kihasználhatók, mint cuppanós változataik. Világos, kőmosott árnyalatokban a legnépszerűbbek, de e tekintetben inkább azt figyeld, hozzád, alkatodhoz mi illik, mi áll jól. A koptatások kialakítása ugyanis optikailag sokat formázhat rajtunk jó és rossz irányba egyaránt.

Fotó: instagram/yanikasblog

#3

Cargo nadrág

Az oldalzsebes nadrágok a szezon meglepetésvendégei, amikért trendszetter körökben hirtelen mindenki nagyon oda van. Való igaz, a lezser vászonnadrágok afféle nagyvárosi kúlságot adnak a szettekhez, ráadásul magassarkúval párosítani kimondottan ajánlott, így amiatt sem főhet a fejünk, hogy a karakteres zsebek esetleg összenyomnának, vastagítanának. Amit elvesznek, majd a plusz hét centi visszaadja. Feliratos pólókkal, ingekkel, bőrdzsekivel vagy blézerrel egyaránt jól mutatnak.

Fotó: instagram/junesixtyfive

#4

Lezser blézer

A tavaszi kabátok első számú alternatívája az egyenes szabású, hosszított blézer, amely egy szövetkabátnál ugyan vékonyabb, könnyedebb, de legalább olyan jól variálható elegáns és hétköznapi szettekkel is. Szabásuknál fogva egy farmer-pulóver kombót is „felöltöztet”, feszengeni mégsem kell benne, sőt, ha ahhoz van kedvünk, kedvenc sneakerünkkel is párba tehetjük, jól fognak mutatni együtt.

Fotó: instagram/newyorklife_style

#5

Pliszírozott szoknya

Hosszú szezonok óta a pliszírozott midi szoknyák kikerülhetetlen résztvevői a trendösszefoglalóknak. Virágos, csíkos, egyszínű, csillogó vagy matt – számtalan variációban találkozhatunk velük, klasszikus szabásuknak köszönhetően pedig a legegyszerűbb változatában is elegánsak lehetünk. Választhatunk hozzá lezser pólót vagy elegáns inget is, ez már csak tőlünk és az alkalomtól függ, lábbelinek azonban javasoljuk a magas sarkú cipőket. Igaz, hogy a trendek szerint sportcipővel is nyugodtan viselhetjük őket, ez valójában nagyon keveseknek áll jól, hiszen a szoknya lábszárközépig ér csak, a lapos cipellővel így durván összenyomhat látványilag. 

Fotó: instagram/alexandralapp_

#6

Széles hajpánt

A vastag fejpántok, széles hajpántok újra divatba jöttek, Katalin hercegnétől a szomszéd lányig már mindenkin láthattuk, nem véletlenül. A jellemzően szaténból vagy bársonyból készült, sok esetben gazdagon díszített hajpántok ugyanis a legegyszerűbb módok rá, hogy frizuránkat egy mozdulattal feldobjuk, míg praktikuma egy jóféle szárazsamponéval is felér a vészterhes, „nem volt időm hajat mosni” napokon.

Fotó: instagram/parisfashionweek

#7

Blokksarkú cipő

Cikizhetjük azzal, hogy nagyicipő, ettől még divatba jöttek a széles, nem túl magas sarkú cipők, amik egyszerre törnek a balerinák uralmára és formálják át majd a nyári szandáldivatot is. Zárt, saroknál vagy oldalt nyitott változatai tavasszal, vékony pántos típusai nyáron fognak hódítani. A sarokmagasságnak köszönhetően kényelmes, praktikus lábbelikről van szó, ha cipőbolt felé veszed az irányt, mindenképp tarts szemlét köreikben.

Fotó: instagram/bluewhat_

#8

Statement sneaker

A látványos, már-már extrém fazonokat is felöltő sneakerek köszönik jól vannak, és egyáltalán nem igyekeznek sehová a trendlistákról. Neonszínűek, old school fazonok és letisztult hófehér variánsok közül is választhatunk és annyira divatban vannak, hogy a trendi kiskosztümtől kezdve az élére vasalt nadrágig tényleg mindenhez hordhatjuk őket – csak jól nézzük meg az összképet, nem csak hordani, viselni is tudni kell ezeket a karakteres darabokat. Próbálgassuk, nézegessük őket, kár lenne kihagyni épp egy kényelmesen divatos darabot a mindennapjainkból.

Fotó: instagram/andicsinger

#9

Valami állati

Nagyjából mindegy, mit szerzünk be állatmintás változatban, lényeg, hogy dobjuk fel gardróbunkat egy kis párduc-, kígyó- vagy zebramintával. Ezek ugyanis igazi statement minták most, amik lehetnek dögösek, nőcisek, vagányak és abszolút lazák is. Tuti választás a már emlegetett midi szoknyával kombinálni, egy ilyen darab ugyanis borítékolhatóan sok szezonon át divatos marad, egy színben passzoló egyszerű felsőnél több pedig nem is kell hozzájuk, a minta látványa tenni fogja a dolgát.

Fotó: instagram/manhattan_fashion_styles

#10

Háncstáskák

Már tavaly is meghatározó trend volt és idén sem lesz másként a fonott háncs és rafiatáskák helyzete. Kosárkáktól a doboztáskákig sokféle változatban találkozhatunk velük és nyárra sem kell tartalékolni őket: napsütéses tavaszi napokon libbenős ruhánkhoz már bátran válasszunk kiegészítőül háncstáskát, aminek köszönhetően stílusos, romantikus ízt fog kapni öltözékünk.

Fotó: instagram/outfit.styleforyou

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top