nlc.hu
Trend

Tavaszi divat 2024

7 valóban hordható trend tavaszra

Időtálló irányzatok, nagy visszatérők, izgalmas szabásvonalak és egy igazán életteli trendszín. Összegyűjtöttük a tavasz domináns divatirányzatait, melyeket valóban érdemes beépíteni a gardróbunkba.

A mai nappal hivatalosan is megkezdődött a tavaszi szezon, vele együtt pedig megérkeztek az új trendek is. Mutatjuk az előttünk álló idény leghordhatóbb divatirányzatait.

Aszimmetria

(Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Az aszimmetrikus darabok már több szezon óta divatban vannak, azonban a most induló szezonban minden eddiginél felkapottabbak lesznek. Az aszimmetria, mely változatossá, stílusossá, akár egészen művészivé teheti az outfitet, most gyakorlatilag bármely ruhadarabon megjelenhet, akár csak jelzésértékkel, például egy kivágás formájában, akár kifejezetten hangsúlyosan: nagyot mennek többek között a félvállas felsők, a ferdén szabott szoknyák, de az aszimmetrikus ráncolások is. 

Megnézem
Összes kép (8)

Virágminták

(Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A virágminta négy évszakos klasszikus, ám jellegéből adódóan a tavaszi-nyári szezonban különösképp aktuális. Ebben az évben ráadásul gyakorlatilag mindenféle változatban divatos, tehát az aprótól a nagymintásig, a realisztikustól az absztraktig, monokrómtól a sokszínű változatokig. A legeslegtrendibbnek jelenleg a virágmintás ingruhák, illetve átlapolós ruhák számítanak, de persze blúzokon, topokon, szoknyákon, illetve nadrágokon is ér viselni ezt a mintát. 

Megnézem
Összes kép (6)

Minimál

(Fotó: Valentina Frugiuele/Getty Images)

Fotó: Valentina Frugiuele/Getty Images

Bár érzékelhetően feljövőben vannak olyan irányzatok – például a mob wife esztétika –, melyek igyekeznek háttérbe szorítani a minimált, azonban a stílus egy időre még egészen biztosan velünk marad, a 2024-es tavaszi kollekciók legalábbis egyértelműen ezt tükrözik. A letisztult szabásvonalú, neutrális árnyalatú, valamint fekete színű alapdarabok kapszulagardrób jelleggel is tökéletesen működnek, de abszolút variálhatók más stílusú, akár feltűnőbb holmikkal is, ízlés szerint.   

Megnézem
Összes kép (7)

Nyitott váll 

(Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A nyitott vállú holmik néhány év kihagyás után már a mögöttünk álló őszi-téli szezonban elkezdtek fokozatosan visszaszivárogni a divat fősodrába, a trend azonban a most induló tavaszi-nyári idényben bontakozik majd ki igazán. Az ilyen vállmegoldás megjelenhet hétköznapi, de alkalmi darabokon, felsőkön és egészruhákon egyaránt. 

Megnézem
Összes kép (6)

Csípőhangsúly

(Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images)

Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images

A csípőnadrágok már az előző években visszatértek a divatba, a divattervezők pedig úgy döntöttek, 2024-ben ideje a szoknyákon és a ruhákon is újraéleszteni a csípőhangsúlyos sziluetteket. Ennek értelmében immár újra aktuálisak a flapper ihletésű, ejtett derekú ruhák, a csípőtől bővülő vonalvezetés, a csípőszoknyák, sőt a hosszú ideje mellőzött csípőövek is. 

Megnézem
Összes kép (6)

Elegáns cargo

(Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A cargo nadrágok az Y2K-trendek újraéledésének jegyében tavaly robbantak be újra a mainstream divatba. Az irányzat az idei tavaszi-nyári hónapokba is elkísér bennünket, azonban a korábbinál elegánsabb formában. Finomabb anyagokból készült verziókban, akár blézerrel kombinálva, overallos kivitelben, sőt sikkes szoknyákon, egészruhákon is visszaköszön az összetéveszthetetlen, oldalzsebes stílus.

Megnézem
Összes kép (6)

Vörös

(Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Bár az idei év hivatalos trendszíne a bársonyos barack, a tavaszi kollekciókban sokkal nyomatékosabban van jelen egy erőteljesebb szín, mégpedig a vörös. Ezen belül is elsősorban a kármin, illetve a narancsosba hajló tónusok érvényesülnek a leginkább a szezon divatjában. A vörös árnyalatait jelenleg monokróm outfitekben, illetve semleges színekkel kombinálva a legtrendibb viselni. 

Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top