nlc.hu
Trend

Divatjamúlt nadrágfaznok

Ezek a nadrágok már nagyon nem divatosak 2024-ben

Ideje a divatjamúlt nadrágokat trendibb darabokra cserélni. Akár hasonló stílusban.

A szűk szabású nadrágok hosszú ideig tartó egyeduralma után az elmúlt szezonokban jelentős mértékben sokszínűbbé vált a nadrágdivat, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden nadrágfazon egyaránt trendi lenne. Mutatjuk, mik azok a nadrágtípusok, melyek jelenleg ódivatúnak számítanak és azt is, hogy milyen hasonló stílusú, ám abszolút divatos darabokra érdemes lecserélned őket.

Skinny helyett egyenes szárú

A már emlegetett skinny nadrágokra, talán a megszokás okán, de továbbra is mutatkozik fogyasztói igény, így teljesen nem tűntek el a ruhamárkák kínálatából, ugyanakkor tény, hogy a divat túlhaladt rajtuk és már közelítőleg sincsenek ott a legaktuálisabb, pláne pedig a legstílusosabb fazonok között. Ha a manapság igazán trendinek számító bő szabású darabokat nem kedveled, inkább továbbra is a szűkebb sziluettet részesíted előnyben, válassz a cuppanósan simuló skinny nadrág helyett egyenes szárú modellt!

Nadrágdivat

Fotók: Getty Images

Paperbag helyett alacsony derék 

A paperbag, vagyis a derékon magasan, papírzacskószerűen, jellemzően övvel záródó nadrág keveseknek volt valóban előnyös viselet, ehhez képest indokolatlanul sokáig óriási favorit volt. Ennek azonban egyértelműen vége. 2024-ben – egyébként így volt ez már 2023-ban is – az alacsonyabb derék, illetve a csípő fazon dívik a szövetnadrágokon és a farmereken egyaránt. 

Nadrágdivat

Fotók: Getty Images

Jogger (mint utcai viselet) helyett cargo

A jogger, vagyis a melegítőnadrág utcai viseletként a pandémia időszakában vált különösen felkapottá és akár elegánsabb darabokkal is kombinálhatóvá. Az irányzat még a világjárvány lecsengése után is velünk maradt egy időre, mostanra azonban a ciki kategóriába került. A joggerek helyét a 90-es évek trendjeinek újraéledésével visszatért cargo, illetve ejtőernyős nadrágok vették át, melyek nem kevésbé lazák és kényelmesek. Ha kedveled ezt a stílust, utcára inkább ezeket hordd! A melegítő helye újra otthon, illetve a sportpályán, edzőteremben van.

Nadrágdivat

Fotók: Getty Images

Szakadt helyett ép

A gyárilag szakadt, kutya szájából rángatott küllemű farmernadrágok hosszú időn keresztül tartották magukat a divat fősordrában, 2024-re azonban ez a trend is lecsengett. Jelenleg az ép felületű, nem szakadt, sőt nem is agyonkoptatott farmerek az aktuálisak, a kék minden árnyalatában a világostól az egészen mély tónusokig. 

Nadrágdivat

Fotók: Getty Images

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top