nlc.hu
Trend

A cargo és ejtőernyős nadrágok viselése

Így hordd a cargo és az ejtőernyős nadrágokat!

A cargo és az ejtőernyős nadrágok idén jó eséllyel újra olyan felkapottak lesznek, mint utoljára az ezredforduló környékén voltak. Így viselheted őket stílusosan.
Így hordd a cargo nadrágot!

A bő nadrágfazonok újbóli dominánssá válásával és az Y2K-trendek reneszánszának jegyében visszatértek a mainstream divatba a cargo, illetve a parachute, azaz ejtőernyős nadrágok. A két nadrágfazont általában egy kategóriába sorolják, hiszen stílusukat, kombinálhatóságukat tekintve valóban nagyon hasonlóak, igaz, divattörténeti szempontból eltérő háttérrel rendelkeznek. Az oldalzsebes cargo nadrág az 1930-1940-es években a brit, majd az amerikai fegyveres erők harci egyenruhájaként indult és csak az 1990-es években terjedt el az utcai divatban. Az ejtőernyős nadrágot – melynek fő ismertetőjegye a buggyos szabás és az ejtőernyőkéhez hasonló, az úgynevezett ripstop, vagyis hasadásgátló szövet – viszont az 1980-as években a breaktáncosok hozták először divatba, de a cargóval együtt nagyot ment az ezredfordulót megelőző, illetve követő néhány évben is.  

Ha utoljára tiniként hordtál ilyen nadrágokat, de most kedvet kaptál hozzájuk újra, figyelj! Inspirációt és konkrét tippeket is adunk, hogyan viselheted őket stílusosan 2023-ban.

Stílusok

A cargo és ejtőernyős nadrágokat jellegükből adódóan a legbiztosabban basic, illetve sportos darabokkal kombinálhatod. Nem hibázhatsz, ha például egy letisztult szabású, színben harmonizáló toppal, pólóval vagy épp melegítőfelsővel, pulóverrel párosítod. 

Cargo nadrágot viselő nő
Megnézem
Összes kép (4)

A divat jelenlegi állása szerint ugyanakkor a laza és a sikkes holmik társítása is abszolút trendi, így a cargo és a parachute viselhető akár elegánsabb ruhadarabokkal is, például áttetsző, csillogó felsőrésszel vagy épp blézerrel. Mindkét nadrágfazonból kaphatók alkalmi, például finomabb, lágy esésű, és/vagy fényes anyagú változatok is, az elegáns összeállításokba ezek illenek leginkább.

Cargo nadrágot viselő nő
Megnézem
Összes kép (4)

Ami a lábbeliket illeti, hasonló a helyzet: a leginkább magától értetődő módon a lapos cipők, azon belül is a sneakerek, illetve a bakancsok passzolnak ezekhez a nadrágokhoz. Ugyanakkor ha a szett olyan jellegű, akár tűsarkút is felvehetsz hozzájuk. Meleg időben pedig lapos vagy magas papuccsal vagy szandállal is ér majd kombinálni őket. A táskát és egyéb kiegészítőket szintén az outfit egészéhez célszerű igazítani, vagyis ettől függően a sportostól az elegánsig bármi szóba jöhet.

Sziluettek

A cargo és a parachute nadrágok egyértelműen erősítik, szélesítik az alsótestet. Éppen ezért leginkább a szélesebb felsőtesttel és keskeny csípővel rendelkező, fordított háromszög alkatúaknak állnak jól, de az oszlop és a homokóra alkatúaknak is előnyösek lehetnek, míg a legkevésbé a körte és az alma alkatúaknak ajánlottak. A fordított háromszög és homokóra alkatúaknak szűk szabású felsővel érdemes viselniük, míg a többi testalkat kombinálja inkább bővebb szabású darabokkal, így kiegyenlítve a felső- és az alsótest arányait. Ami viszont minden esetben lényeges, hogy a slampos hatást kerülendő, a felsőrész ne lógjon rá a nadrágra: az ideális, ha közvetlenül a nadrág derékvonala felett végződik, vagy be lehet tűrni abba. A blúzokat, ingeket meg is csomózhatod a derék magasságában. Illetve a nadrág-szűk felső kombó fölé felvehetsz akár egy hosszabb inget vagy blézert is, ám szigorúan csak kigombolva.

Cargo nadrágot viselő nő
Megnézem
Összes kép (5)

A cargo és parachute nadrágok elválaszthatatlan kísérője volt az ezredforduló környékén a crop top, és nincs ez másképp a jelenkor divatjában sem. A hasvillantós felsők viseléséhez persze szükségeltetik némi bátorság és a megfelelő önkritika. Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd és tudod is viselni a crop topot, még akkor sem feltétlenül szükséges a bordáidtól a csípőcsontodig teljesen fedetlenül hagyni a testedet. Sőt! Kifinomultabb megoldás, ha a felső és a nadrág között csak néhány centi csupasz bőrfelület villan ki, akár úgy, hogy a nadrág magas derekú – mert a cargo nem csak csípőnadrágként létezik –, akár oly módon, hogy a crop top fölé felveszel egy kigombolt inget vagy egy blúzt, de a boleró jellegű crop top is jó választás, ha a megkötője hosszan lelóg, takarva némileg a hasat. 

Cargo nadrágot viselő nő
Megnézem
Összes kép (4)

Ha dzsekit vagy kabátot vennél fel a cargo nadrághoz, arra figyelj, hogy a ruhadarab legyen hosszabb, letisztultabb vonalú, de még a dzseki alja is lehetőleg néhány centivel lejjebb érjen véget, mint ahol a nadrág kezdődik. Ha pedig az időjárás lehetővé teszi, a kabátot ne gombold össze!

Cargo nadrágot viselő nő
Megnézem
Összes kép (4)

Abban az esetben, ha alacsonyabb termetű vagy, a cargo vagy parachute nadrágokból célszerű kevésbé bő, inkább egyenes szabású és kevés, kisebb méretű és nem túlzottan elálló zsebekkel díszített modellt választanod, hiszen ezek kevésbé nyomják össze optikailag az alkatot.

Itt szerezheted be

Mutatjuk a legszuperebb cargo és ejtőernyős nadrágokat az itthon is elérhető fast fashion márkák aktuális kínálatából!

Zara ejtőernyős nadrág
Megnézem
Összes kép (18)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top