nlc.hu
Trend

2023 divattrendjei

7 stílus, ami biztosan divatos lesz 2023-ban

A grungetól a denim-on-denimen át a gótig... Íme a 7 trend, amely meghatározza majd 2023 divatját!

Felerősödő, visszatérő, átalakuló és megosztó trendek uralják a 2023-as év divatját. Mutatjuk azt a hetet, melyek várhatóan a legnagyobbat mennek majd ebben az évben.

Grunge

A kilencvenes évek trendjei közül idén a grunge újraéledésére számíthatunk meglehetősen nagy bizonyossággal. Az irányzat bizonyos elemei már az előző szezonokban is fel-felbukkantak a mainstream divatban, az idei évnek azonban ez lesz az egyik kulcstrendje. Előkerülnek a kockás flanelingek és nyári ruhák, a több számmal nagyobb pólók és pulóverek, mellények, bő szárú farmerek, kalapok, tornacipők és bakancsok… A stílus 2023-ra azonban kapott némi frissítést is a divattervezőktől, annyiban mindenképp, hogy jellegzetes árnyalatai, vagyis a kék, a fekete, a fehér, a barna és a vörös mellé a könnyed pasztellek is becsatlakoznak. 

Bottega Veneta 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Denim-on-denim

A meglehetősen megoszó denim-on-denim, vagyis a farmer farmerral trend szintén nem számít újdonságnak, hiszen 2-3 évvel ezelőtti visszatérése óta stabilan jelen van a divat fősodrában. Az irányzat azonban némileg „szigorodik” 2023-ban, hiszen míg eddig jellemző volt a stílusra, hogy egy outfiten belül viszonylag szabadon kombinálhattuk egymással a különböző koptatású és színárnyalatú farmereket, addig az idén a teljesen vagy közel azonos színű, anyagú és díszítésű, komplett 2-3 darabos farmer szettek számítanak majd menőnek. Melyekben persze minden esélyünk megvan arra, hogy olyan hatást keltsünk, mint Britney Spears és Justin Timberlake a 2001-es AMA-gálán.

Blumarine 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Áttetsző

A jó ideje felkapottnak számító áttetsző holmik is velünk maradnak 2023-ra, sőt, az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kapnak. Számos neves divatház idei kollekciójában megjelentek ugyanis a teljes egészében áttetsző ruhák, melyek nem csupán a melltartót, de az alsóneműt is láttatják. Ilyen formában persze kevéssé hordható a stílus a hétköznapokban, azonban alsóruhával, alsószoknyával kombinálva már az utcai ruhatárba is beépíthető. 

Tory Burch 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Aszimmetria

A magasan, ferdén sliccelt, aszimmetrikus szabású midi- illetve maxiszoknyák, illetve az ilyen szoknyarésszel készült egészruhák is egyértelműen ott lesznek az idei év legeslegtrendibb darabjai között. Az aszimmetrikus szabás megjelenhet ugyan deréktól felfelé is, de a féloldalas szoknyák csatlakozhatnak szimmetrikus fazonú felsőrészekhez is. A hangsúly ugyanis most elsősorban a szoknyák aszimmetriáján lesz.

Patbo 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Istennő

A rafinált, ejtett-ráncolt-húzott-csomózott megoldásokkal készült, tóga ihletésű egészruhák, melyekben úgy festhetsz, akár egy ókori istennő, hatalmas favoritjai lesznek a 2023-as évnek. A stílus már a most induló báli szezontól kezdve jelen lesz egyrészt az alkalmi öltözékeken – az ennek megfelelő anyaghasználattal, selyem, sifon, vagy épp bársony verziókban –, de a nyári hónapokban, egyszerűbb, könnyed anyagokból készült változatokban várhatóan az utcai divatban is elterjed majd.

Blumarine 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Ezüstfény

Az ezüst gyakorlatilag az összes elképzelhető formában, vagyis szálak, csillámok, flitterek, fémrészek és egészében fémes felületek formájában is trendi lesz, a ruhákon, kiegészítőkön és lábbeliken egyaránt. Megjelenhet a szettben csupán jelzésértékkel, például egy ékszer, öv vagy táska formájában, de trendi lesz az is, ha tetőtől talpig ezüstbe borulunk – utóbbi megoldás persze inkább alkalmi viseletként jöhet szóba. Ezzel együtt az elmúlt években divatos arany, illetve a színes csillogás is háttérbe vonul. Idén vitathatatlanul az ezüsté lesz a főszerep. 

Valentino 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Gót

Az, hogy a gót stílus meghatározó lehet 2023-ban, már a négy nagy divathét tavaszi-nyári bemutatóit látva is gyanítható volt, hiszen egy sor rendkívül jelentős divatház részben vagy akár egészben ennek jegyében alkotta meg idei kollekcióit. Novemberben aztán a Netflix bemutatta a Wednesday című sorozatot, melyben az egyébként 84 éve létező, ikonikus karakter Z-generációs divatikonként született újjá, egyúttal pedig óriási löketet adott a gót irányzat népszerűségének is. Ahogy maga a stílus, úgy a jelenleg azt övező felhajtás is kellőképpen megosztó persze, ez azonban vélhetőleg elegendő lesz ahhoz, hogy a trend 2023-ban megkerülhetetlen legyen. 

Christian Dior 2023
Megnézem
Összes kép (3)

Források: Vogue, Stylecaster

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top