nlc.hu
Trend

Cipőtrendek 2023

8 cipőtrend, ami mindent visz 2023-ban

A balerinától a pucércipőkön át a chunky bakancsokig. Ilyen lábbelikben divatozhatunk 2023-ban.

Új év, új cipőtrendek. Tekintsük át, a világhírű divattervezők szerint milyen lábbelikben kell(ene) járunk 2023-ban! Íme a 8 legmeghatározóbb trend!

Balerinák

A balerinacipők ugyan hosszú ideje stabilan tartják magukat a lábbelidivatban, azonban az elmúlt néhány szezonban valamivel kevésbé volt hangúlyos az irányzat. A balletcore jegyében azonban 2023-ban újra ott lesz a legfontosabb cipőtrendek között. Ráaádásul a lábbelinek mindenféle változata trendi lesz, a valódi balettcipőkre nagyon hasonlító modellektől kezdve a neutrális street style darabokig, pántos és pánt nélküli, masnival, mintákkal díszített vagy épp fémes csillogású verziókban egyaránt. 

Tod's 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Mary Jane

Az ikonikus Mary Jane-ek már tavaly is nagyot mentek, a stílus pedig ebben az évben is tartja még magát. A klasszikus, tompa orrú, tömbsarkú, egypántos modellek mellett a cipő más stílusokra hangolt változatai is divatosak lesznek, így például a hegyes orrú, vékony sarkú modellek, sőt, ahogy azt péládul a Versace kifutóján láthattuk, a platformtalpú, illetve az akár több pánttal ellátott variációk is. 

Prada2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Áttetsző 

A pucércipőket, vagyis az átlátszó lábbeliket évek óta igyekeznek divatba hozni a legnevesebb tervezők, azonban az utcai divatban egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel terjesztették el. 2023-ban azonban újra nekifutnak, a stílus egy sor vezető divatház, többek között a Valentino és a Loewe kollekcióiban megjelent. A teljes egészben átlátszó modellek mellett azonban a részben, például bőr felsőrésszel, de áttetsző sarokkal ellátott modellek is felbukkantak. És talán éppen az ilyen típusú verziók lehetnek azok, melyek széles körben is népszerűvé válhatnak idén.

Valentino 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Csillogó díszítések

Az év nagy favoritjai lesznek az apró, csillogó kövecskékkel kirakott cipők. A díszítés gyakorlatilag bármilyen lábbelin megjelenhet a papucsoktól, szandáloktól kezdve a balerinákon, körömcipőkön át egészen a csizmákig. Az ezüstfény a ruhákon és kiegészítőkön is markáns trend lesz 2023-ban, így a cipőkön is elsősorban az ezüstös csillogás uralkodik majd.

JW Anderson 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Hálók

Jellegénél fogva elsősorban a tavaszi-nyári hónapok egyik meghatározó irányzata lesz a hálós felsőrésszel rendelkező cipők trendje. A sűrű szövésű, necc jellegű hálóktól kezdve a lazább, halászhálóra hajazó változatokig mindenféle hálós megoldás menő lesz. A stílus ráadásul némileg átfedésben van az előző bekezdésben említett csillámos trenddel is, ugyanis több divatháznál, többek között a Chanelnél vagy épp Nensi Dojakánál is kövecskékkel turbózták fel a hálós cipőket. 

Nensi Dojaka 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Kreatív sarkak

A divattervezők igen kreatív sarokmegoldásokkal álltak elő a 2023-as kollekciókban. Hajlított, döntött, a talp kellős közepéből induló, vagy épp a talp folytatásaként kanyarodó, sőt már-már szoborszerű cipősarkak is felbukkantak a kifutókon, a trend tehát egyértelműen aktuális, jó kérdés persze, hogy mennyiben terjed majd el az utcai divatban. 

Dries Van Noten 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Vaskos talpak

Az is egészen biztos, hogy chunky, azaz a vaskos lábbelik trendje sem vonul vissza 2023-ban. Sőt! Idén igencsak dominál majd a tavaszi-nyári cipődivatban: mind a lapos, mind pedig a platform szandálok és papucsok terén nagyot mennek majd a széles, bumfordi talpak, sőt, akár a stílusban ezekhez passzoló, chunky cipőfelsőrészek is, ahogy azt például a Proenza Schouler vagy Stella McCartney kollekciójban is láthattuk. 

Proenza Schouler 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Motoros stílus

A chunky vonal a bakancsokon is erőteljesen érezteti majd a hatását, már a tavaszi-nyári kollekciókban is. A Louis Vuittonnál vagy épp a Paco Rabanne-nál a motoroscsizmák kaptak a szokványosnál vaskosabb, drámaibb dizájnt, míg a Sacai-nál péládul az Oxford cipőt keresztezték a platfombakanccsal, megküldve egy jó adag chunky-val is. 

Paco Rabanne 2023 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (3)

Via 1, 2, 3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top