nlc.hu
Trend

Trendelőrejelzés 2024

7 dolog, ami biztosan divatos lesz 2024-ben

Az ősszel lezajlott, 2024-es kollekciókat felvonultató divathetek előre jelezték, melyek lesznek az év legmarkánsabb trendjei. Íme az a 7 hét irányzat, mely várhatóan meghatározza majd az idei év divatját!

Csípőhangsúly

A csípőnadrágok már 2023-ban is nagyot mentek, azonban 2024-ben még intenzívebb hangsúly kerül a csípő szabásra. A csípőnadrágok, csípőszoknyák mellett az ejtett derekú, flapper fazonú egészruhák, illetve a csípő vonalát kiemelő díszítések, kiegészítők – például övek – is megjelentek számos vezető divatmárka kollekciójában. Több tervezőnél előkerült továbbá a peplum, vagyis a derékfodor is, mely derékban szűkített vonalvezetésből indul ugyan, azonban a csípőnél kiszélesedve szintén ezt a testtájat emeli ki.

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

Aszimmetria

Az aszimmetrikus holmik ebben az évben is ott lesznek a legdivatosabb darabok között. 2024-ben az irányzaton belül is különösképp a felül aszimmetrikus, félvállas vonalvezetés lesz trendi a felsőrészeken, illetve az egészruhákon, de az aszimmetria más, akár váratlan formákban is megjelenhet a kreációkon, sőt akár az outfit egészén is. 

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

3D virágok

A virág, elsősorban mintaként, örök divat, azonban ebben az évben még a virágmintáknál is menőbbek lesznek a 3 dimenziós virágdíszek. Ezek a legkülönfélébb variációkban jelentek meg a kollekciókban, a realisztikustól az absztraktig, a szofisztikálttól az eklektikusig, mindenféle méretben, árnyalatban és kivitelben, az utcai és az alkalmi ruhákon egyaránt. A tömegdivatban vélhetőleg persze visszafogottabb verziókban köszön majd vissza, mint a kifutói darabokon. 

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

Rojtok

Főként a milánói és a párizsi divathéten debütált kollekciókban jutottak jelentős szerephez a rojtos kreációk, és jó eséllyel ez is egy olyan kifutói trend lesz, melyre a fast fashion márkák is lecsapnak majd, így 2024 hatalmas kedvencei lehetnek a rojtok, mégpedig a legváltozatosabb formákban, a bohémtól a sikkesig mindenféle stílusban. Készülhetnek a ruhával vagy kiegészítővel megegyező, de attól eltérő anyagból, lehetnek vastagabbak és vékonyabbak, szabályosak, függönyszerűek, de jelen lehetnek akár csak jelzésértékkel, szabálytalanul is.   

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

Áttetsző darabok

Az áttetsző darabok több szezon óta markáns vonalat képviselnek a mainstream divatban és nem lesz ez másként ebben az évben sem. Sőt! A négy nagy divathéten alig akadt olyan divatház, melynek bemutatóján ne bukkant volna fel legalább egy, de inkább több áttetsző kreáció, de akadtak olyanok is, melyek jóformán a teljes kollekciójukat erre az irányzatra fűzték fel. Az anyaghasználatot illetően a tüllök és a csipkék mellett különösen trendinek számítanak majd a hálós textúrák is. 

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

 

Sárgák

New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban egyaránt tarolt a sárga a kifutókon, amiből egyértelműen levonhatjuk azt a következtetést, hogy minden bizonnyal ez lesz az idei év egyik legnépszerűbb színe. Mégpedig számos árnyalatban, hiszen a finom pasztellsárgától kezdve a csibesárgán, napsárgán, neonsárgán át egészen a mustársárgáig szín számtalan tónusban alkalmazták a tervezők. a 2024-es kollekciókban. 

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

Bársonyos barack

A Pantone Intézet immár negyed évszázada minden évben meghatározza az év hivatalos divatszínét. Ennek megválasztását hosszas, kutató-elemző munka előzi meg, mely során a szakemberek számára a legjelentősebb forrást a négy nagy divathéten látottak jelentik. A színintézet erre az évre a PANTONE 13-1023 Peach Fuzz-t, azaz a bársonyos barackszínt jelölte meg az év színeként. Az árnyalat számos divatmárka kollekciójában jelen volt a divatheteken és kiváló variálhatóságának, hordhatóságának okán várhatóan a tömegdivatban a nagy favorit lesz ebben az évben. 

2024-es kifutói trendek
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top