nlc.hu
Trend

New York-i Divathét 2024 tavasz-nyár

Csípőhangsúly és a sárga összes árnyalata – 6 trend a New York-i divathétről, ami nagyot megy jövő tavasszal és nyáron

A szeptember 7. és 13. között zajlott New York-i Divathéttel kezdetét vette a divathónap, mely során megismerhetjük a legnagyobb divatházak 2024-es tavaszi-nyári kollekcióit. Mutatjuk a legizgalmasabb trendeket a tengerentúli divathét bemutatóiról.
New York-i Divathét 2024 tavasz-nyár

Csípővonal

Bár a csípőnadrágok egy ideje már visszatértek a divatba, a 2024-es tavaszi-nyári szezonban az egészruhák, illetve a szoknyás összeállítások esetében is a csípő vonalára terelődik a hangsúly. A New York-i Divathét bemutatóin számtalan tervezőnél látunk csípőnél „elvágott” sziluetteket. Divatosak lesznek a flapper stílusú, ejtett derekú darabok, a csípőtől bővülő vonalvezetés, a csípőszoknyák, de a hosszú ideje mellőzött csípőövek is újra aktuálisak lesznek. 

New York-i Divathét
Megnézem
Összes kép (10)

Áttetsző darabok

Az áttetsző holmik több szezon óta ott vannak a legtrendibb ruhadarabok között és a New York-i Divathét bemutatói alapján egyértelmű, hogy a tervezők továbbra sem szeretnék elengedni ezt az irányzatot. Sőt! A trend várhatóan az alkalmi és az utcai divaton egyaránt érezteti a hatását, továbbra is. Teljes egészében áttetsző, illetve ilyen rétegekkel, panelekkel, díszítésekkel készült modellek egyaránt felbukkantak a kollekciókban. Anyaghasználatban a tüll és a sifon mellett az igényes kivitelű csipkék, de a necc is szerephez jutott. 

New York-i Divathét
Megnézem
Összes kép (8)

Fűzők

A fűzők a 2022-es tavaszi-nyári szezonban tértek vissza és mentek eszelősen nagyot, majd a trend fokozatosan lecsendesedett és úgy tűnt, lassacskán újra eltűnik a divat fősodrából. A New York-i bemutatók azonban alaposan rácáfoltak erre, ugyanis a fűző fazonú felsők jó néhány divatház kollekciójában megjelentek, klasszikusan elegáns, de modernebb, újragondolt verziókban, rövidebb, de a csípőhangsúlyos sziluetthez alakított variációkban egyaránt. A fűző tehát egyelőre minden bizonnyal velünk marad.

New York-i Divathét
Megnézem
Összes kép (8)

A sárga összes árnyalata

A divathéten jóformán alig akadt olyan kollekció, melyben a sárga valamilyen formában mutatta volna meg magát, ebből kiindulva pedig számottevő esély van arra, hogy 2024 divatszíne – de az egyik domináns árnyalata egészen biztosan – a sárga lesz. A paletta ráadásul széles, hiszen a finom pasztellsárgától kezdve a csibesárgán, napsárgán, neonsárgán át egészen a mustársárgáig szín számtalan tónusban alkalmazták a tervezők. 

New York-i Divathét
Megnézem
Összes kép (10)

Color blocking

A 2024-es tavaszi-nyári idény nagy visszatérője lesz a color blocking. Az ilyen outfitekben két-három vagy annál is több erőteljes, a színkör ellentétes oldalán álló, vagy „hivatalosan” egymáshoz nem illő színt is kombinálhatunk egymással egy szetten, vagy akár ugyanazon ruhadarabon, mintázaton belül. A trend letisztultabb, illetve eklektikusabb változatai egyaránt megjelentek a New York-ban debütált kollekcióban. Az összeállítások egyik színblokkja pedig több tervezőnél is éppen a sárga volt, nem véletlenül, hiszen a tónus kiválóan beilleszthető ebbe az irányzatba.

New York-i Divathét
Megnézem
Összes kép (7)

Aranyfény

A fémes csillogású darabok szintén hosszú ideje tartják magukat a divatban, azonban az elmúlt években inkább az ezüstös, illetve a színes metálfény uralta ezt a trendet, míg az arany mérsékeltebben volt jelen. Ez azonban a 2024-es tavaszi-nyári szezonban megváltozik, ugyanis éppen az arany, illetve rezes csillogás lesz az, ami minden más tónust háttérbe szorít az irányzaton belül. A tetőtől talpig aranyfényű szettek mellett az aranyat kombinálhatjuk majd semlegesebb árnyalatokkal, de akár élénk színekkel is, például a már emlegetett sárgával.  

New York-i Divathét
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top