nlc.hu
Életmód

A fűzők divatja 2022-ben

Fűzőt fel! Így hordd az idei nyár legdivatosabb ruhadarabját!

2022 nyarán kevés divatosabb ruhadarab van a fűzőnél. Adunk néhány ötletet hogyan, mikkel kombinálhatod.
fűző divat trend így hordd

Fűzőszerű ruhadarabokat már az ókorban is viseltek, a holmi aztán a XIII. századtól kezdett újra elterjedni, viselése a XVI. századra vált általánossá, virágkorát pedig egyértelműen XIX. században élte. A századforduló környékére aztán a nők elnyomásának egyik szimbólumává vált és mint ilyentől, az emancipáció jegyében meg is szabadultunk tőle. Időről időre azonban egy-két szezon erejéig újra divatba jön. 2022-ben a Bridgerton család és Az aranykor sorozatok generálta regencycore trend elemeként tért vissza a divat fősodrába. A mai divatfűzők persze már leginkább csak ránézésre idézik a holmi kínzószköznek is beillő, hagyományos változatát, hiszen többségük rugalmas anyagokból készül és kényelmesen viselhető. Most ahhoz adunk tippeket, hogyan hordd a legaktuálisabb trendeknek megfelelően.

Nadrággal

A szezon egyik alap párosítása a fűzős felső és bő szabású nadrág kombinációja. A testre simuló, sikkes fűző és a laza nadrág ütős stílusbeli kontrasztot ad, és nem mellékesen a „felül szűk, alul bő” aranyszabálynak is tökéletesen megfelel. A táska, a lábbeli, illetve a kiegészítők alkalmazkodhatnak a felsőhöz vagy az alsóhoz is, tehát lehetnek elegánsak, mint a fűző, de lezserek is mint a nadrág – ezek megválasztása adja meg a szett végső jellegét.

Fűző nadrággal
Megnézem
Összes kép (5)

Szoknyával

A fűzőkhöz magától értetődő módon passzolnak a szoknyák is, ezen belül is leginkább a tüllszoknyák, illetve a pörgős, fodros, bővebb szabású darabok. Szűkebb fazonú szoknyával is párosíthatók persze, ezek azonban legyenek inkább szofisztikált, lehetőleg midi fazonú modellek. A fűző és a szűk mini kombinációja ugyanis kevés kiviteltől eltekintve közönségesnek hat. 

Fűző szoknyával
Megnézem
Összes kép (4)

Farmer 

Ahogy nagyjából mindent, úgy a fűzőt is ér farmer holmikkal kombinálni, illetve léteznek is belőle farmer változatok. A fűző-farmer kombót a nadrágos összeállításokhoz hasonlóan a stílusbeli kontraszt teszi látványossá. A farmer anyagú fűzők pedig szuperül mutatnak basic cuccokkal, de akár a továbbra is aktuális farmer farmerral irányzat jegyében további farmer homikkal is viselhetők.

Farmer és fűző
Megnézem
Összes kép (6)

Kosztümmel

A fűző kosztümös összeállításokba is hibátlanul illik, mi több, kifejezetten alkalmas arra, hogy változatosabbá, izgalmasabbá tegye ezeket. Viseld sima top, ing vagy blúz helyett, akár a kosztüm színéhez közel álló, akár élénk és/vagy kontasztos árnyalatban!

Fűző kosztümmel
Megnézem
Összes kép (4)

Rétegezés

A fűzőkkel látványos, rétegezett outfiteket is alkothatsz. Ezekben használhatók a legelterjedtebb, melleket takaró modellek, de a mell alatti vagy épp a crop fazonú fűzők, illetve a fűző ihletésű, széles övek is. Ráveheted őket például egy egyszerű pólóra vagy blúzra, de az idén is favoritnak számító ingruhákkal is mondhatni egymásnak vannak teremtve. Amire figyelj, hogy a szűk fűző vagy öv alatt a bővebb szabású ruhadarab anyagát mindig szépen, egyenletesen rendezgesd el!

Rétegezés fűzővel
Megnézem
Összes kép (5)

Fűzős ruhák

A fűzős felsőrészek mellett felkapottak idén a „beépített” fűzővel vagy ilyen jellegű szabással készült egészruhák is. Ha ezeket egy csinos táskával és magassarkúval, szandállal kombinálod, túl nagyot nem tévedhetsz, de alapját képezhetik akár rétegezett vagy extravagánsabb összeállításoknak is. 

Fűzős ruha
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kedvet kaptál

Íme a szerintünk legcsinosabb fűzős felsők, ruhák és fűző ihletésű kiegészítők az itthon is elérhető, legismertebb márkák aktuális kollekcióiból!

Stradivarius
Megnézem
Összes kép (30)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top