nlc.hu
Trend

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél

7 trend a New York-i divathétről, ami mindenütt ott lesz ősszel és télen

Megkezdődött a divathónap, íme az első irányzatok, melyek várhatóan meghatározzák majd a 2024-2025-es őszi-téli szezon divatját!

A február 9. és 14. között zajlott New York-i divathéttel kezdetét vette a divathónap, mely során bemutatkoznak a 2024-2025-es őszi-téli szezon kollekciói. Íme a legmeghatározóbb trendek a divatfőváros kifutóiról!

Irodista sikk 

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

A világjárvány időszakában háttérbe szorult business look az elmúlt év folyamán fokozatosan visszatért a divat fősodrába, a következő szezonra pedig kifejezetten izgalmassá tették a divattervezők. A klasszikus kosztümöknek, kabátoknak váratlan elemekkel, szokatlan szabásvonalakkal vagy épp anyaghasználattal adtak látványos csavart, kreatívan feszegetve az ebben a kategóriában megkerülhetetlen formalitás, szofisztikáltság és sikk határait.

Oversize kötöttek

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

Az imádott-utált oversize irányzat nem megy sehová a következő szezonban sem. Jövő ősszel és télen a kötött holmikon különösen domináns lesz ez a trend. A kötött pulcsik, ruhák, sálak esetében a minél nagyobb, annál divatosabb elv lesz érvényben, aminek a fázós fashionisták különösképp örülhetnek. 

Masnimánia

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (5)

A 2024-2025-ös őszi-téli hónapokban a masnik gyakorlatilag mindenféle formában és változatban divatosak lesznek, legalábbis egy sor neves divattervező szándéka szerint biztosan. Felbukkanhatnak visszafogottabban, csupán kiegészítőként, megjelenhetnek mintázatként, de akár sokszoros mennyiségben vagy oversize kivitelben is – meghatározva az adott ruhadarab karakterét, stílusát. 

Statement bundák

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (7)

A műszőrme bundák már jó néhány éve stabilan jelen vannak az őszi-téli divatban és nem lesz ez másként a 2024-2025-ös idényben sem. Sőt! A szezon favoritjai a statement darabok lesznek, vagyis a textúrában és/vagy színben minél feltűnőbb kreációk, leginkább midi vagy akár maxi hosszban. 

Aranyfény

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (8)

A fémesen csillogó holmik szintén nem számítanak újdonságnak, hiszen ugyancsak jó ideje velünk vannak, minden évszak divatjában. Ami azonban mégiscsak változik szezonról szezonra, hogy épp mely fémes árnyalat kerül előtérbe. Nos, a következő őszi-téli szezonban egyértelműen az arany lesz az, ami mindent visz. Az irányzaton belül is különösen nagyot megy majd a lamé, illetve a texturált anyagok, de a aranyfényű műbőrök és persze a flitteres megoldások is trendinek számítanak majd. 

Fekete-fehér

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

Egésze biztosra vehető, hogy a fekete-fehér színpárosítás sem a 2024-2025-ös szezonban megy majd ki a divatból. Az olyan időtlen párosítások, mint a fehér blúz-fekete szoknya vagy nadrág, esetleg ennek inverze, természetesen továbbra is érvényesek lesznek, ugyanakkor a színpárosítás más, akár egészen váratlan formákban is megjelenhet az outfitekben. 

Vörös

New York-i divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (8)

A New York-i kifutókon látottak alapján a szezon meghatározó trendszíne lesz a vörös. Szinte minden divatház őszi-téli kollekciójában helyet kapott egy, de inkább több vörös színű kreáció. Ami az árnyalatokat illeti: a narancspirostól a tűzpiroson, meggypiroson át a bordóba hajlóig jóformán minden elképzelhető tónus előfordult. A színt ráadásul főként monokróm változatban, vagyis tetőtől talpig ebbe öltözve lesz a legdivatosabb viselni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top