Trend

Kiakadt az űrhajósnak készülő kislány, hogy a fiú részlegen kell vásárolnia

A 9 éves kislány megható levelet írt az áruháznak.

A 9 éves ausztrál Lily Fogels azóta rajong a világűrért, mióta csak az eszét tudja. Űrhajós, de legalábbis asztrofizikus szeretne lenni. Ezért is örült meg nagyon, amikor a helyi Target áruházba NASA-feliratos gyerekruhák érkeztek.

Ezért is szomorodott el nagyon, amikor kiderült, hogy bár vannak NASA-gyerekruhák, azokat kizárólag a fiú osztályon lehet kapni. A kislány megható levelet írt az áruháznak:

Igazán nem fair, hogy a Target nem tart lányoknak való NASA-ruhákat. Ha egy lány csak a lányruhákat nézi meg, nem is fogja tudni, hogy lehetne NASA-s pólója is. Nem is kellene más fazon, csak tegyenek néhányat a lány részlegre. Nagyon dühös voltam emiatt, így az anyukám azt mondta, hogy írhatok egy levelet. A lányok is szeretik a világűrt, és remélem, hogy a jövőben egyre több női űrhajós lesz.”

Lilynek igaza van, hiszen nemrégiben például azért hiúsult meg a női űrséta, mert nem volt elég, női méretű űrruha.

Lily édesanyja így összegzi a történteket: „A Target ezzel azt üzeni, hogy a NASA nem lányoknak való. Biztosan nem ezt akarták, de így jön át. Nem hiszem, hogy az űrhajós hivatást még mindig kizárólag férfimunkának tartanák, de szerintem a fiúkat sokkal inkább bátorítják, hogy ilyen irányba induljanak el, mint a lányokat. A Target stratégiája is ezt példázza.”

A Target megköszönte a visszajelzést, és ígérik, hogy megfontolják a kérést.

(via Story Trender)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top