Trend

Napokra megvakult az asszony a természetes hajfestéktől

Egy indiai bazárból származott a hajfesték, mely súlyos allergiás reakciót váltott ki a nőnél.

Az 57 éves Narinder Kaurnak egy barátja adott egy csomag, elvileg természetes hajfestéket, melyet az indiai Delhiben, egy bazárban vásárolt. Az asszony múlt hétfőn festette be a haját a festékkel, összesen csak két teáskanálnyit használt belőle. Néhány órával később azonban viszketni, majd dagadni kezdett a feje.

Orvoshoz ment, aki antihisztamint írt fel neki. Ez azonban nem segített, a duzzanat csak tovább nőtt, másnap már a szemét sem tudta kinyitni. Mentővel vitték kórházba. Napokig kezelték szteroidokkal, mire javulni kezdett az állapota, és újra látott, de még mindig nem épült fel teljesen.

Narinder Kaur

 

A nő kizárólag natúr hajfestékeket használ, eddig semmi baja sem lett tőlük. Ebben a festékben valószínűleg nem csak természetes anyagok lehettek, ezért válthatott ki nála súlyos allergiás reakciót.  

Mindezek után megfogadta, hogy soha többé nem használ ismeretlen eredetű vagy márkájú hajfestéket, mert nem éri mg a kockázatot.

via

(A nyitókép illusztráció! Forrás: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top