nlc.hu
Trend

Allergiás reakció hajfestéktől

Felismerhetetlenre torzult a négygyermekes anya arca a hajfestéktől

A négygyermekes anya az allergiatesztet is gond nélkül elvégezte a hajfestés előtt, a dobozos hajfesték azonban mégis súlyos allergiás reakciót váltott ki nála.

A 27 éves, walesi Leonie Dee egy drogériában vásárolt magának két doboz hajfestéket, egy jó nevű márka kollekciójából. Változatosságra vágyott a karanténban, a haját kék-lila színátmenetesre szerette volna festeni. Tinédzserkorában rendszeresen festette a haját, sokféle színt kipróbált és soha semmi problémát nem okoztak nála a hajfestékek. A nő azóta négy gyermeknek adott életet és ezekben az években felhagyott a hajfestéssel. A 7 éves kihagyást követően nem is esett neki rögtön a tincseinek, hanem, ahogy azt a használati utasításban javasolják, az allergiatesztet is elvégezte mindkét színnel. Mivel a bőrén semmilyen elváltozás nem jelentkezett, teljes nyugalommal állt neki a procedúrának. Első körben a lila színt a haja alsó felére kente és ebből sem lett semmi baj. Néhány nappal később aztán a kék festékkel a tincsei felső részét is megfestette. Másnap reggelre a füle környéke és a nyaka kissé bedagadt, ám ekkor bevett néhány allergia tüneteit enyhítő tablettát és azt hitte, ezzel meg is oldotta a dolgot. Tévedett.

Leonie Dee

Leonie Dee arca a hajfestés előtt és után (Fotók: SWNS/Profimedia)

A mentők vitték el

A következő napon a helyzet ugyanis tovább romlott: a fejbőre addigra tele lett hólyagokkal, az arca pedig a felismerhetetlenségig eltorzult. Nagyon megrémült, mivel attól tartott, hogy a duzzanat a torkára is átterjed és nem kap majd levegőt, ezért kihívta a mentőket, akik azonnal kórházba szállították. „A kórházban megkérdeztem, segít-e, ha leborotváljuk az összes hajamat. Készen álltam rá, ha javított volna az állapotomon” – mesélte utóbb a nő. 

A haj leborotválása azonban ekkor már nem segített volna, mivel a festék addigra felszívódott a fejbőrében. Leonie másfél napot töltött kórházban, ahol szteroidokat és más gyógyszereket, illetve kenőcsöket kapott. 

„Ki kellett kapcsolniuk a lámpát a kórházi ágyam felett, mert még annak a fénye is irritálta a szemem. Semmi mást nem tudtam tenni, mint ülni és várni, hogy jobban legyek.”

Leonie Dee

A kórházi kezelés alatt (Fotók: SWNS/Profimedia)

Többé nem festi a haját

Amikor kiengedték a kórházból, a duzzanat még mindig nem húzódott le teljesen. Elhatározta, hogy a történtek után soha többé nem festi be a haját. „Tovább kell szednem a gyógyszereimet, illetve várom, hogy lenőjön a hajam és visszatérhessek a normális életemhez” – mondta a takarítóként dolgozó családanya.

Leonie azóta alaposabban utánaolvasott a témának és megtudta, hogy a sötét színű hajfestékekben, mint amilyen az általa is használt sötétkék árnyalat, magasabb a hatóanyag-koncentráció. Vélhetőleg ez váltotta ki nála az extrém allergiás reakciót. A nő a hajfesték gyártójának weboldalán panaszt tett a történtek miatt, választ azonban egyelőre még nem kapott.

A kozmetikai márkát az ügy kapcsán több brit lap is megkereste, ám a cég képviselői nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

via

Még több extrém allergia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top