Trend

Így tartsd tisztán a sminkecseteket egyszerűen és vegyszermentesen

A sminkcuccokat hajlamosak vagyunk csak úgy bedobálni a neszesszerbe vagy a kis tartóba, pedig fontos lenne igazán tisztán és higiénikusan tartani, hiszen napi szinten érintkeznek az arcunkkal, ami akár érzékenyen is reagálhat a szennyeződésekre.

A sminkeléshez használt ecsetekre gondoljunk pont úgy, mint a fürdőszobai törölközőkre. Ugyanúgy az arcunkhoz érintjük, így nagyon nem mindegy mi mindent viszünk fel vele a bőrünkre. Ezért is fontos, hogy az évek óta mindennapi használatban lévő ecseteinket tényleg tisztán tartsuk.

Egyszerűen és vegyszermentesen

Nagyon egyszerű és bárki számára elérhető tisztítási módja az ecseteinknek az, ha fogunk egy viszonylag semleges szappant és sima csapvizet. Az első és egyik leglényegesebb lépés, hogy soha ne tároljuk pamaccsal lefelé, hogy az apró kis ecsetszálak ne sérüljenek. A tisztítás során először tiszta vízzel öblítsük ki a pamacsot, majd szappanos vagy babatusfürdős vízbe áztassuk be rövid időre. Innen kivéve újra mossuk ki folyó víz alatt, és egy papírtörlővel óvatosan törölgessük le, majd pamaccsal felfelé állítva hagyjuk, hogy megszáradjon a sminkecset.

Olajos tisztítás

Egy másik lehetőség, hogy olíva- vagy mandulaolajhoz keverünk egy kevés teafaolajat. Ez utóbbinak ugyanis természetes antibakteriális hatása van. Ezt akkor ajánlott bevetni ha már tényleg eléggé viseltes a sminkecsetünk. Óvatosan dörzsöljük be az ecsetet az olajos keverékkel, majd sima, illetve szappanos vízzel alaposan öblítsük át. Ugyanúgy ecsettel felfelé állítva hagyjuk megszáradni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top